Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Maauimala suljetaankin jo ensi viikolla Cheekin konserttien takia – kaupunginjohtaja: "Toivon, että ihmiset ymmärtäisivät suuren konsertin merkityksen Lahdelle"

Maauimala on kerännyt helteisinä päivinä jopa 1 500 kävijää. Kuva: Samuli Ikäheimo

Lahden maauimala joudutaan sulkemaan jo ensi viikon keskiviikkona lahtelaisräppäri Cheekin konserttijärjestelyjen vuoksi, tiedottaa kaupunki. Aiemmin maauimala oli tarkoitus sulkea 12. elokuuta. Maauimala on kerännyt helteisinä päivinä kaupungin mukaan jopa 1 500 kävijää.

Maauimalan rakenteet on tarkastettu Cheekin Valot sammuu -jäähyväiskonserttipaikan valmisteluissa. Tarkastuksessa selvisi, että suuri konserttilava edellyttää vahvaa perustusta, jonka rakentaminen pitää aloittaa sovittua aiemmin.

– Jotta esiintymislava on mahdollisimman turvallinen, on altaaseen laitettava betoniset anturat, jotka kannattelevat lavaa. Anturoiden valaminen ja kuivuminen vievät oman aikansa, josta uimalan sulkemisen ennenaikaisuus johtuu, selittää Lahden kaupunginjohtaja Mika Mäkinen.

Lue myös: Cheekin konserttiyleisöä varoitellaan jo massiivisista ruuhkista – Lahden MM-kisojen kilometrien jonojen ei haluta toistuvan
 

Kaikki mäkistadionille tulevat konserttirakenteet ovat tilapäisiä. Konsertin jälkeen alue palautetaan ennalleen.

Mäkinen pahoittelee uimalan sulkemisesta johtuvaa mielipahaa, mutta muistuttaa, että Lahdesta löytyy hienoja luonnonrantoja, joissa kesällä voi käydä uimassa.

– Toivon, että ihmiset ymmärtäisivät tällaisen suuren konsertin merkityksen koko Lahdelle. Meillä on nyt hieno mahdollisuus nähdä, miten monttu toimii eri tarkoituksiin. Harmittavaa tietenkin on, että järjestelyt vaikuttavat alueen muihin käyttäjiin, hän sanoo.

Vaikuttaa urheiluseurojen harjoituksiin

Maauimalan sulkeminen vaikuttaa uimareiden lisäksi uimaseurojen harjoituksiin, ja kesän viimeisestä uimakoulusta jää pitämättä muutama päivä. Lisäksi mäkiharjoitukset ja elokuulle ajoitettu kesämäen SM-kisat joudutaan perumaan.

Mäkinen sanoo, että uimakoululle yritetään etsiä vaihtoehtoista paikkaa esimerkiksi ensi viikon alussa huoltotauoltaan aukeavasta Saksalan uimahallista.

Urheilijoille samanlaista pitkänmatkan allasta ei Lahdesta ole tarjolla eikä Mäkinen osaa sanoa, miten he järjestävät harjoituksensa. Myöskään sitä, mihin kesämäen kilpailut siirretään, ei Mäkinen tiedä.

– En osaa sanoa, mutta meidän osaltamme ne jäävät nyt järjestämättä, hän sanoo.

Tieto muutoksista ja konserttijärjestelyjen ennenaikaistamisesta lähti urheiluseuroille tiistaiaamuna.

Urheilukeskuksen kuntosali ja saunat ovat avoinna yleisölle 12. elokuuta saakka, ja ne ovat poikkeuksellisen tilanteen vuoksi käyttäjille ilmaisia.

Lahden kaupungin uimahalleista Saksalan halli on avoinna ensi viikon alusta lähtien kello 6–20. Myös kaupungin yleiset uimarannat ovat käytössä, lukuun ottamatta Ankkurin ja Mukkulan rantoja, joilla on havaittu sinilevää.

Lue myös: Ankkurin, Mukkulan ja Möysän rannat taas uimakelpoisia, sinilevävaroitus ohi
 

Cheek esiintyy Lahdessa 24. ja 25. elokuuta. Konsertit ovat loppuunmyytyjä ja paikalle odotetaan yli 60 000 kävijää.

Juttua päivitetty 25.7.2018 kello 13.34 lisäämällä kaupunginjohtaja Mika Mäkisen kommentit.

Mimmi Pitkänen
mimmi.pitkanen@ess.fi
@
Ruska Paronen
ruska.paronen@ess.fi
@
Mitä mieltä olet maauimalan normaalia aikaisemmasta sulkemisesta?
Mitä mieltä olet maauimalan normaalia aikaisemmasta sulkemisesta?Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi