Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Apulannan Sipe aloittaa rakennustyöt Heinolassa ensi vuonna

Sipe Santapukki hankki tontin yli kymmenen vuotta sitten. Kuva: Sami Kuusivirta

Apulannan rumpali Simo "Sipe" Santapukki suunnittelee uuden päärakennuksen rakentamista Heinolan rantatontille ensi vuonna. Rakennustyöt ovat viivästyneet, sillä Santapukki on aiemmin kertonut aikoneensa aloittaa päärakennuksen työstämisen jo viime vuonna.

Tähän mennessä Santapukin vuonna 2007 ostamalle tontille on kohonnut sauna ja vierastalo, jonka on päärakennuksen tapaan suunnitellut yhdysvaltalainen arkkitehti Eric Lloyd Wright.

Santapukki on hakenut bändikaverinsa Toni Wirtasen kanssa ideoita omiin rakennusprojekteihinsa asuntomessuilta.

– Ensimmäinen asuntomessukokemukseni oli Heinolan asuntomessut. Ainutlaatuinen paikka, Heinolan erilainen ilma ja oma rakas kotikaupunki. Siinä oli kaikki kohdallaan, Wirtanen sanoo.

Myös Wirtanen suunnittelee uuden talon rakentamista Heinolaan Laajalahden niin sanotulle Rokkirannalle. Wirtasen tontti sijoittuu yleis- ja asemakaavoittamattomalle alueelle, jonne on toistaiseksi rakennettu poikkeusluvalla vain Santapukin saunahuvila.

Apulannan kaksikko toimi tämän vuoden Porin asuntomessuilla yhden omakotitalon sisustajina. Wirtanen sisusti kohteen kirjastohuoneen ja Santapukki 5-vuotiaan Aadan oman huoneen.

– Kun lähdin suunnittelemaan Aadalle omaa huonetta, niin hänen toiveitaan ei pelkästään kuunneltu, ne myös huomioitiin. Kun neiti halusi kissan, niin kissa sinne laitettiin. Pääasia on, että asukkaat itse tykkäävät kodeistaan, Santapukki toteaa sisustustyöstään S-ryhmän tiedotteessa.

Alina Mäkynen
alina.makynen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi