Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Asikkalan valtuuston puheenjohtaja Hilkka Kemppi pyrkii jälleen eduskuntaan

Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Hilkka Kemppi (kesk.) asettuu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Kuva: Viena Kytöjoki

Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Hilkka Kemppi (kesk.) lähtee ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Kemppi kertoi ehdokkuudestaan keskiviikkona Porin Suomi Areenalla.

– On selvää, että Suomi tarvitsee eduskuntaan uuden sukupolven osaajia. Olen pohtinut ehdokkuutta kansanedustajan vastuulliseen tehtävään ja koen, että minulta löytyy osaamista niihin kysymyksiin, joihin Suomi tarvitsee apua. Näitä asioita ovat muun muassa koulutuspolitiikka, sosiaaliturvauudistus ihmistä kunnioittavan perustulon suuntaan ja perheiden tukeminen, Kemppi sanoo.

30-vuotias Kemppi on toiminut aiemmin muun muassa keskustanuorten puheenjohtajana ja vastikään Suomen Pankin pääjohtajana aloittaneen ex-elinkeinoministerin Olli Rehnin (kesk.) eduskunta-avustajana.

Kemppi toimii tällä hetkellä asiantuntijana Päijät-Hämeen lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa. Lisäksi hän on valtion nuorisoneuvoston puheenjohtaja.

Kempille ehdokkuus eduskuntavaaleissa on toinen. Vuonna 2015 Kemppi sai vajaat 2 500 ääntä ollen Hämeen keskustan listalla viides Juha Rehulan, Sirkka-Liisa Anttilan, Martti Taljan ja varakansanedustajaksi jääneen Timo Kauniston jälkeen.

Nykyisistä keskustan hämäläiskansanedustajista hollolalainen Rehula ja lahtelainen Talja ovat ilmoittaneet hakevansa jatkokautta. Forssalainen Anttila päättää omasta ehdokkuudestaan vasta loppuvuodesta.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi