Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Summer Upin ajolupien jako takkusi, asukkaat raivoissaan - festivaali vaikuttaa tuhansien arkeen

Ritaniemenkatua pääsee ajamaan Mukkulankadun suunnasta Reppurinkadun risteykseen saakka (katso oheinen kartta). Kuva: Samuli Ikäheimo

Mukkulan asukkaille jaettavien Summer Up -festivaalin aikaisten ajolupien toimittaminen ei sujunut suunnitellusti Lahdessa. Kyse on ollut siitä, että jakeluyhtiö ei jakanut ajolupia kuten sen piti. Tilanne on aiheuttanut raivoa alueen asukkaissa.

Tapahtumaa järjestävä tuottaja Konsta Viipuri myöntää, että lupien toimittamisessa on ollut ongelmia.

– Meidän päässä on ollut asiassa katkos. Niiden toimittamisessa on ollut haasteita, Viipuri muotoilee.

Asukkaat olivat yhteydessä tapahtuman järjestäjiin, kun ajolupia ei alkanut kuulua. Ajolupaa vaaditaan, jotta asukkaat saavat ajaa autoillaan tapahtuma-aluetta ympäröivien sulkuporttien lävitse.

– Olemme saaneet nyt luvat jaettua. Jalkautimme tehtävään omaa väkeämme ja toimitimme ajoluvat talkootyönä torstaina, Viipuri kertoo.

Luvat jaettiin Summer Upin toisen tuottajan Kaisa Kolun mukaan postiluukkuihin. Eräs asukas kertoo sen olleen kirjekuoressa, jossa ei lukenut mitään, joten lupa meinasi jäädä häneltä huomaamatta. Alunperin aikomus oli jakaa luvat kerrostalojen porraskäytävien nipuissa, mutta aikeesta luovuttiin Kolun mukaan, koska lupien ei haluttu joutuvan vääriin käsiin.

Mukkulan alueella asuu tuhansia asukkaita, joiden elämään Summer Up vaikuttaa. Viipurin mukaan asukkaita varten tarvitaan useita satoja ajolupia. Hän lupaa, että kaikki Mukkulan asukkaat pääsevät koteihinsa omilla autoillaan myös tapahtuman aikana.

– Olemme ohjeistaneet asiasta sulkuporteilla työskenteleviä. Jos osaa kertoa järjestysmiehille osoitteensa, niin varmasti pääsee kotiinsa.

Korjattu 16.7. klo 13.27: Ajolupien jakotapaa.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi