Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Helsingin kotihoito sai moitteet Etelä-Suomen aluehallintovirastolta – aville ilmoitettu muun muassa hoitajien kiireestä

Valvonnan seurauksena Helsingin kotihoitoon on palkattu lisää työntekijöitä. Myös kotihoidon määrärahoja on lisätty ja omavalvontaa parannettu. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on löytänyt useita epäkohtia Helsingin kotihoidosta. Avin tekemän valvonnan seurauksena kotihoidolle annettiin huomautus vastaisen toiminnan varalle. Virasto edellyttää, että vastedes toimintaa valvotaan paremmin ja että kotihoidossa tulee olla riittävästi henkilökuntaa.

Helsingin kotihoidosta on tehty useita epäkohtailmoituksia vuoden aikana. Ne ovat koskeneet pääosin kotihoitajien kiirettä ja siitä seurannutta asiakasturvallisuuden vaarantumista, kerrotaan avista.

Aluehallintovirasto haluaa Helsingin kiinnittävän erityistä huomiota siihen, että heikommassa asemassa olevat saisivat tietoa palveluista lain edellyttämällä tavalla. Kunnan tulee myös huolehtia alueellaan sijaitsevien yksityisten sosiaalipalvelujen valvonnasta, tiedottaa avi.

Valvonnan seurauksena Helsingin kotihoitoon on palkattu lisää työntekijöitä. Yhteensä tänä vuonna palkataan lisää 50 henkilöä. Myös kotihoidon määrärahoja on lisätty ja omavalvontaa parannettu.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi