Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

IS: Miljardööri Mika Anttonen kirjoittanut aiesopimuksen Vierumäen yhtiöiden kanssa

Mika Anttonen tarjoaa auttavaa kättään Vierumäen urheiluopistolle, joka on kärsinyt viime vuosina suurista liiketappioista.

Ilta-Sanomat uutisoi tänään Vierumäen urheiluopiston uudesta mahdollisesta pääomistajasta, joka on jääkiekkoa ja lasten urheiluharrastuksia tuntuvasti tukenut Mika Anttonen. Energiayhtiö St1:n miljardööriomistaja Anttonen ei kiistänyt tietoa.

Suomen jääkiekkosäätiön pääosin omistaman konsernin yhtiöt, Vierumäki Country Club (VCC) ja Suomen urheiluopiston kannatusosakeyhtiö (SUK), ovat olleet reilusti tappiollisia viime vuosina. VCC:n tappio viimeksi päättyneellä tilikaudella oli noin 1,8 miljoonaa euroa ja SUK:n noin 300 000 euroa. Talousvaikeuksien vuoksi Vierumäki Country Club irtisanoi 30 työntekijäänsä.

Aiesopimus allekirjoitettuna

VCC:n ja SUK:n yhtiöillä on tällä hetkellä yhteensä miljoona osaketta. Suomen jääkiekkosäätiö omistaa VCC:stä noin 76 ja SUK:sta noin 84 prosenttia. Yhtiöiden omistajat valtuuttivat molempien hallitukset käynnistämään kummassakin yhtiössä enintään miljoonan osakkeen osakeannin. Suomen jääkiekkosäätiön asiamies Matti Nurminen vahvisti tiedon IS:lle.

Anttonen kertoi Ilta-Sanomille, että hän on sijoitusyhtiönsä kautta allekirjoittanut aiesopimuksen Vierumäen yhtiöiden kanssa.

– Minulla on sijoitusyhtiöni kautta aiesopimus allekirjoitettuna Vierumäen yhtiöiden kanssa. Sen tarkemmin en voi sopimuksemme yksityiskohdista puhua, koska nämä sopimukset ovat sisällöltään luottamuksellisia, Anttonen kommentoi IS:lle.

On mahdollista, että Anttosesta tulisi uusi pääomistaja. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tiedossa, kuinka paljon osakkeita Anttonen aikoo osakeyhtiönsä kautta hankkia. Nurmisen mukaan asiat ratkeavat aikaisintaan elokuussa.

Jenna Lempinen
jenna.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi