Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tuulinen ja pilvinen sää jatkuu sunnuntaina – perjantaisen Pekka-myrskyn aiheuttamat sähköviat saatiin korjattua Pohjois-Karjalassa

Kovat tuulet puhaltavat tänään osassa Suomea. Puuskat voivat kaataa puita ja aiheuttaa lyhyitä sähkökatkoja. LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho

Viikonlopun sää on pilvinen koko maassa, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan. Pohjoisessa on maan eteläosia poutaisempaa.

Päivän ylin lämpötila on maan pohjoisosissa kymmenisen astetta. Etelässä elohopea kipuaa noin 15 asteeseen, kertoo päivystävä meteorologi Eetu Rimo.

Sää on tuulinen. Tuulivaroitus on voimassa maalla Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Saimaalla tuulen nopeus voi saavuttaa 12 metriä sekunnissa.

Merialueilla tuulivaroitus on voimassa muun muassa Suomenlahdella, jossa tuulen nopeuden ennakoivaan olevan tänään 12–14 metriä sekunnissa. Perämerellä, Ahvenanmerellä ja Merenkurkussa on myös voimassa kovan tuulen varoitus ja tuulen nopeus voi olla 12 metriä sekunnissa.

Pohjois-Karjalassa perjantaisen Pekka-myrskyn tuulenpuuskat johtivat lukuisiin sähkökatkoksiin. Pahimmillaan sähköttä oli noin 5 000 asiakasta, Pohjois-Karjalan Sähköstä kerrotaan. Eniten vikoja oli Lieksassa, Rääkkylässä ja Liperissä. Sähköt saatiin palautettua liki kaikille asiakkaille lauantai-iltapäivällä. Jälkitarkastuksissa kartoitetaan linjoille kallistuneet puut.

Sunnuntaina tuulivaroitus on voimassa enää Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja merialueista Suomenlahdella.

Huomenna nautitaan hieman lämpimämmästä säästä ja maan eteläosassa lämpötila voi kohota 20 asteeseen, Rimo kertoo.

Ensi viikon alussa sää muuttuu sateisemmaksi matalapaineen saapuessa maahan. Tuulinen sää kuitenkin väistynee. Maanantaina tuulivaroitus on voimassa enää Suomenlahden merialueilla.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi