Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ruuhkaa, närää ja huonokuntoisia välineitä – Lahden maauimalan vesivoimistelujumpat saavat kritiikkiä

ESS:n lukija ihmettelee kaupungin haluttomuutta korjata ongelmia.

Ohjaaja Annika Ketola veti maauimalassa jumppaa vuonna 2016. Silloin järjestelyissä ei ollut ongelmia. Kuva: Katja Luoma

Lahden maauimalan vesivoimisteluryhmien järjestelyt ovat herättäneet viime aikoina närää jumppaajien parissa.

Etelä-Suomen Sanomien lukija kertoo, että osallistujia on ollut välillä niin paljon, ettei jumppavälineitä ole riittänyt kaikille. Taustamusiikkiakaan ei ole ollut, koska vetäjien mukaan radio on ollut rikki eikä uutta ole ollut saatavilla.

Puutteet ovat vaikuttaneet siihen, että jumpparyhmän yhteishenki on ollut toisinaan kehno. Vetäjien positiivista asennetta lukija kehuu, mutta ihmettelee kaupungin haluttomuutta korjata ongelmia. Hän sanoo olleensa yhteydessä kaupunkiin.

Maauimalassa järjestetään puolen tunnin ilmaiset vesivoimistelujumpat maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Lisäksi tiistaisin on tarjolla puoli tuntia vesijuoksua.

Maauimalan vesivoimisteluryhmissä on ollut joskus niin paljon osallistujia, että välineet ja tila ovat loppuneet kesken. Tehdäänkö asialle jotakin, liikuntapalveluvastaava Jenni Mikkola?

Tänä kesänä säät ovat olleet niin hienot, että vesijumpissa on ollut paljon porukkaa. Huippupäivinä maauimalan palveluista on nauttinut liki 900 asiakasta. Meillähän ei ole ihan hirveästi jumppavälineitä, mutta olemme nyt hoitaneet niitä altaalle lisää, jotta ne riittävät noin 30:lle. Tosin vesijumppa ei aina edes kaipaa välineitä, vaan liikkeitä pystyy tekemään tehokkaasti ihan vain vedenvastuksellakin.

Maauimalassa on vähän erilaista ohjata voimistelua, koska allas syvenee nopeammin kuin tavallinen uima-allas. Kaikkia välineitä ei pysty maauimalassa edes käyttämään.

Tilanpuutteessa jotkut ovat siirtyneet jumppaamaan uimareille tarkoitetulle puolelle. Pitäisikö ryhmien osallistujamäärää rajoittaa tai jumppakertoja lisätä?

Maauimalamaksulla saa osallistua vesivoimisteluun, eli jumppa itse on ilmainen. En usko, että tällaisessa maksuttomassa jumpassa osallistujien määrää tullaan rajoittamaan. Kaikki halukkaat saavat osallistua. Viileinä päivinä osallistujamäärä pienenee jo ihan säänkin vuoksi.

Vesivoimistelua järjestetään kolmena päivänä viikossa, ja se on riittänyt hyvin aiempinakin vuosina.

Uinninvalvonta, uimaopetus ja vesijumppien vetäminen on ulkoistettu Sporttiturvalle. Vetäjät vastaavat turvallisuudesta ja katsovat tilanteen mukaan, voivatko jumppaajat olla uimarien puolella. On kyllä harvinaista, että osallistujia olisi niin paljon, etteivät kaikki mahtuisi samalle puolelle.

Aiempina vuosina vesivoimistelun ohjaajat ovat käyttäneet mikrofoneja. Nyt mikkejä ei enää ole, vaan vetäjät huutavat liikkeiden ohjeet uimalan taustahälyn yli. Miksi näin?

Mikrofoneille ei ole ollut tarvetta. Ohjaajat itse eivät ole niitä kaivanneet.

Jumppavälineiden ja pelastusrenkaan huono kunto on herättänyt huomiota. Lisäksi jumpissa ei ole ollut musiikkia, koska radio on ollut rikki. Onko kaupunki aikeissa korjata näitä puutteita?

Välineitä kyllä uusitaan sitä mukaa, kun ne menevät huonoiksi. Pelastusrenkaitakin on uusittu. Sporttiturva katsoo, että kaiken pitäisi olla kunnossa ja sieltä laitetaan meille viestiä, jos jotakin on tarvetta uusia.

Kuulemani mukaan musiikki on maanantaina saatu viimein soimaan. Radio toimii nyt.

Juttua muokattu kello 15.11, radio on saatu toimimaan, pelastusrenkaita on uusittu ja jumppavälineitä on nyt tuotu altaalle lisää.

Jannika Melkko
jannika.melkko@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi