Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Käräjäoikeus hylkäsi mäkihyppääjä Harri Ollin kanteen – maksettavaksi tuhansien eurojen kulut

Mäkihyppääjä Harri Olli hävisi oikeustaistelun Hiihtoliittoa vastaan. Kuva: Juha Tanhua

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt entisen maajoukkuetason mäkihyppääjän Harri Ollin oikeuskanteen Suomen Hiihtoliittoa vastaan. Oikeuden päätöksen mukaan Olli on velvollinen maksamaan Hiihtoliitolle oikeudenkäyntikuluja 12 400 euron edestä.

Kaikkiaan Hiihtoliitolta on kulunut oikeusprosessiin yli 23 000 euroa. Olli on pitänyt summaa kiistaan nähden kohtuuttoman suurena, mistä käräjäoikeus oli yhtä mieltä ja päätyi kohtuullistamaan Ollin maksettavaksi jääviä kuluja.

Hiihtoliitolle kuuluvien korvausten lisäksi Ollin on maksettava myös omat, vajaan 7000 euron oikeudenkäyntikulunsa.

Pitkään jatkunut kiista

Olli on käynyt Hiihtoliiton kanssa kiistaa vuodesta 2016, jolloin hän esiintyi YouTubessa ulkomaisen rahapeliyhtiön mainoksessa. Hiihtoliitto tulkitsi Ollin rikkoneen urheilijasopimusta ja purki sen. Sopimuksen purun jälkeen Olli ei ole enää voinut osallistua maajoukkueen toimintaan.

Olli vei Hiihtoliiton käräjille, ja vuoden 2016 lopussa asia ratkaistiin välimiesmenettelyssä Hiihtoliiton eduksi. Tämän jälkeen Olli on vaatinut välitystuomion kumoamista käräjäoikeudessa ja syyttänyt välimiehenä toiminutta Timo Ojalaa puolueellisuudesta.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Ojalalla ei ole Hiihtoliittoon sellaista yhteyttä, joka olisi tehnyt hänestä esteellisen asian käsittelyssä.

33-vuotias Olli on saavuttanut urallaan kolme aikuisten arvokisamitalia. Hänen suurin saavutuksensa on suurmäen maailmanmestaruushopea vuodelta 2007. Lisäksi hän on voittanut lentomäen joukkuekilpailusta MM-hopeaa vuonna 2008 ja MM-pronssia vuonna 2010. Vuodelta 2009 Ollilla on kolme maailmancupin osakilpailuvoittoa.

Jannika Melkko
jannika.melkko@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi