Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kohuyhtiö SSR vaihtoi nimeään – lisäksi rakennusliike on saamassa 6 miljoonaa euroa uusilta omistajilta

SSR Group vaihtaa nimeään. Nimenmuutoksen lisäksi maksuvaikeuksissa ollut yhtiö on saamassa kipeästi tarvitsemaansa rahaa. Lahtelainen rakennusyhtiö on aiemmin sotkeutunut laajaan veropetos- ja lahjusjuttuun.

Kuva: Tuire Punkki

SSR Groupin yritysremontti jatkuu nimenmuutoksella. Uuden nimen lisäksi Salppuri saa uusilta omistajilta kuusi miljoonaa euroa.

Laajaan veropetos- ja lahjusjuttuun sotkeutunut lahtelainen rakennusyhtiö Salpausselän Rakentajat saa uuden nimensä muoniolaiselta tunturilta. Konsernin emoyhtiö SSR Group oy on muuttanut nimensä Pallas Rakennus oy:ksi.

Konsernin väliemoyhtiö, Lahdessa päämajaansa pitävä rakentajayhtiö Salpausselän Rakentajat oy puolestaan on keskiviikosta alkaen ollut nimeltään Pallas Rakennus Päijät-Häme oy.

Nimi viittaa Salppurin uuden pääomistajan Pertti Yliniemen juuriin. Muoniossa syntynyt Yliniemi on tunnettu Lapland Hotels -hotelliketjustaan, johon kuuluu hotelllit muun muassa Pallaksella, Oloksella, Ylläksellä ja Luostolla.

Yliniemi pääomittaa

Kuva: Tuire Punkki

Nimenmuutoksen lisäksi maksuvaikeuksissa ollut rakennusliike on saamassa myös kipeästi tarvitsemaansa rahaa. SSR Groupin uudet omistajayhtiöt ovat Yliniemen johdolla sijoittamassa yhtiöön yhteensä kuusi miljoonaa euroa vaihtovelkakirjalainana.

Näistä kuudesta miljoonasta noin 1,1 miljoonaa euroa tulee Yliniemen North European Investiltä, noin 2,4 miljoonaa euroa Yliniemen Termis oy:ltä ja 2,5 miljoonaa euroa vähemmistöomistajien Invest Point oy:ltä.

Lue myös: SSR:lle lykkäystä Koneharjun alueen korvausten maksamiseen – yhtiön mukaan syynä ovat väliaikaiset maksuvaikeudet
 

Kuuden miljoonan euron rahapotti on yhtiökokouspöytäkirjan mukaan tarkoitus lainata kokonaisuudessaan edelleen Salpausselän Rakentajat oy:lle taseen ja maksuvalmiuden korjaamiseen.

Vaihtovelkakirjojat eivät horjuta Yliniemen yksinvaltaa yhtiössä. Lainaehtojen mukaan vähemmistöosakkailla olisi jatkossakin enintään nykyiset 37,50 prosenttia yhtiöstä ja Yliniemen yhtiöillä reilu enemmistö eli 62,50 prosenttia yhtiöstä.

Yliniemi ei kommentoi

Kuva: Tuire Punkki

Nimenmuutoksen yhteydessä Salpausselän Rakentajien yhtiöjärjestykseen on säädetty myös välimiesmenettelystä. Uusien sääntöjen mukaan riidat yhtiön, yhtiön vastuuhenkilöiden ja omistajien välillä ratkaistaan välimiesmenettelyssä Helsingissä. Välimiesmenettely on riidanratkaisumenettely, jonka päätöksistä ei voi valittaa ja jonka asiakirjat eivät tule käräjäoikeuden käsittelyjen tavoin julkiseksi.

Salpausselän Rakentajat on Yliniemelle tärkeä yhtiö Yliniemen Rovaniemen-hankkeiden vuoksi. Yliniemen Lapland Hotels ja Salpausselän Rakentajat olivat ainoa ehdokas kaupungin järjestämässä tonttikilpailussa, jossa Kemijoen rannalla keskustan kupeessa sijaitsevan Valiorannan rakentamisesta päätettiin.

Suunnitelmien mukaan Lapland Hotels aikoo rakennuttaa Salppurilla joen rantaan 250–350 huoneen hotellin, huoneistohotellin, kongressikeskuksen sekä asuntoja. Osasyyksi Salpausselän Rakentajien ostamiselle Yliniemi on kertonut juuri tämän Rovaniemen Valionrannan hankkeen turvaamisen.

Etelä-Suomen Sanomille Pertti Yliniemi ei halua nimenmuutosta tai vaihtovelkakirjalainaa kommentoida.

– No kirjoita nyt ihan miltä tuntuu. Se on vähän ollut semmoista se kirjoittelu noista numerokylteistä ja muista. En hirveen kiinnostunut ole, kun suoraan sanotaan, sanoo palaverista tavoitettu Yliniemi.

Jarno Liski
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi