Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Topi Raitanen mielii ykköseen: "Haluan tulla avausosuuden jälkeen kärjessä vaihtoon"

Topi Raitasella, 22, ei ollut tänä vuonna asiaa Helsingin Suunnistajien ykkösjoukkueeseen. Se ei kuitenkaan lupaavan estejuoksijan menohaluja Lahti-Hollola Jukolassa hillinnyt. Suunnistuksen juniorisarjoissa kelpo menestystä niittänyt Raitanen tuli avausosuudelta vaihtoon kahdeksantena. Eroa kärkeen kertyi vaivaiset 21 sekuntia. Miestä harmitti silminnähden se, ettei paikka Helsingin Suunnistajien ykkösryhmässä irronnut.

– Totta kai teki mieli olla ykkösessä, mutta paikka sinne pitää ansaita. Olen suunnistanut keväällä sen verran vähän, että tähän oli tyytyminen. Haen vauhtia kakkosesta. Katsotaan, jos vuoden päästä nousisin pykälän ylöspäin, Raitanen sanoi.

Raitanen viihtyi mainiosti Jukolan ainutlaatuisessa tunnelmassa.

– Jukola yhdistää kansaa. Täällä viihtyvät kaikenikäiset. Ihmiset hakevat elämyksiä, ja Jukolasta niitä saa kosolti. Suunnistushan alkaa olla nykypäivänä jopa trendikästä, Raitanen naurahti.

Raitasella on tuleville Jukola-vuosille ainakin yksi toivomus.

– Joskus haluan tulla avausosuuden jälkeen kärjessä vaihtoon. Se olisi ihan mieluinen meriitti.

Raitasen kesän ehdoton päätavoite on yleisurheilun EM-kisat Berliinissä elokuussa. Raitanen on jo rikkonut EM-rajan 3 000 metrin esteissä.

– Etenen täysin esteiden ehdoilla. Juhannuksen jälkeen edessä on kolme kovaa kisaa. Sen jälkeen pidän harjoitustauon, jolla haetaan sopivaa rytmitystä. Toistaiseksi kaikki näyttää hyvältä, viime keskiviikkona Espoossa 1 500 metrin ennätyksensä (3.45) juossut Raitanen sanoi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi