Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Huono hitsausliitos syynä Duudsonien toimintapuiston maaliskuiseen kattoromahdukseen Torniossa

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinta Torniossa sijaitsevan Duudsonien toimintapuiston maaliskuisesta kattoromahduksesta on valmistunut.

Turman syynä oli kahden puupalkkeja kannatelleen teräskengän pettäminen, joka Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan johtui pääosin huonosta hitsausliitoksesta.

Kukaan ei loukkaantunut turmassa, vaikka tapahtuma-aikaan puisto oli auki ja sortuma-alueen vieressä oli useita lapsia leikkimässä.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan kunnan rakennusvalvonta oli perustellusti vaatinut kantavien rakenteiden tarkastuksia. Vaatimuksia jouduttiin tehostamaan uhkasakolla. Rakennus oli käytössä, vaikka osa käyttöönoton edellytyksinä olleista toimenpiteistä oli tekemättä. Myös loppukatselmus puuttui.

Onnettomuustutkintakeskus huomauttaa, että Suomessa on muitakin rakennuksia, joiden epäonnistunut suunnittelu ja toteutus mahdollistavat suuren onnettomuuden vaaran.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan rakennusvalvontaa sekä rakennusonnettomuuksien ja vaaratilanteiden viestintää tulisikin kehittää. Keskus muun muassa suosittaa, että rakennusalalle kehitetään tietokanta, johon kerätään tietoa rakennusonnettomuuksista ja vaaratilanteista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi