Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Rajavartiolaitoksen tuleva päällikkö Lännen Medialle: Itämerellä sattuvan suuronnettomuuden riski on kasvanut

Pahin tilanne olisi Laitisen mukaan se, että itä–länsi-suunnassa Suomenlahdella kulkeva tankkeri ja pohjoisesta etelään risteilevä matkustajalaiva törmäisivät toisiinsa. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

Itämerellä sattuvan suuronnettomuuden riski on kasvanut, arvioi Rajavartiolaitoksen uudeksi päälliköksi valittu kenraalimajuri Ilkka Laitinen Lännen Medialle.

Viime vuodet rajavalvontaan liittyvissä uhkaskenaarioissa on puhuttu pitkälti Suomen itärajan tapahtumista, monimuotoisista hybridiuhista, laittomasta maahantulosta ja sen mukanaan tuomista turvallisuusongelmista. Laitisen mukaan yksi suuri riski on kuitenkin vielä se, että Suomenlahdella sattuu suuronnettomuus.

Läheltä piti -tilanteita on viime vuosina nähty karikkoisella Itämerellä sen verran, ettei meripelastuksesta vastaava Rajavartiolaitos katso kehitystä hyvällä, Lännen Media kirjoittaa.

Pahin tilanne olisi Laitisen mukaan se, että itä–länsi-suunnassa Suomenlahdella kulkeva tankkeri ja pohjoisesta etelään risteilevä matkustajalaiva törmäisivät toisiinsa. Meripelastustehtävän lisäksi kyseessä olisi laaja ympäristöonnettomuus.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi