Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Päijät-Hämeen kesän taidenäyttelyt - katso poiminnat

Francon diktatuuria vastaan osoitettiin mieltä Tukholmassa vuonna 1975. Niels Claessonin ohjaama kokeellinen animaatioelokuva perustuu tähän kuvaan.

Katso poiminnat Päijät-Hämeen kesän taidenäyttelyistä:

Hetkiä elämästä – Erkki Kannosto

Lahden taidemuseo, Vesijärvenkatu 11 A, Lahti 15.6.–12.8. ti–pe klo 9–17, la–su klo 11–16

Tamperelaisen kuvanveistäjä Erkki Kannoston teoksia kuudelta vuosikymmeneltä. Kannoston Lahdessa tunnetuin teos on Punavankien muistomerkki vuodelta 1978 Fellmaninpuistossa.

Viittä vaille 60 – kankaista ommeltu elämä

Vääksyn taidevintin alakerta, Kanavatie 17, Vääksy 12.8. saakka ti–pe klo 11–17, la–su klo 11­–15

Vääksyläinen taiteilija Sanna Lappalainen on tullut tunnetuksi valokuvia muistuttavista, ommelluista tekstiiliteoksistaan. Aihepiirit ovat niin kaupunkikuvia kuin talvimaisemiakin. Taiteilija myös itse värjää suurimman osan töihinsä käyttämistään kankaista.

Taiteilijanura lähti patalappujen tekemisestä, ja ensimmäinen näyttely oli Vääksyssä vuonna 1982. Tämän kesän näyttelyssä on läpileikkaus Lappalaisen varhaisemmasta tuotannosta uusimpiin teoksiin.

Juna Espanjaan

Orimattilan taidemuseo, kulttuuritalon 2. kerros, Lahdentie 65, Orimattila 8.6.–5.8. ti–pe kello 12–16, la klo 10–14, su klo 11–15

Orimattilan taidemuseon näyttelyssä on tänä vuonna poikkeuksellinen kansainvälinen näyttelykokonaisuus elokuvia ja installaatioita Espanjan sisällissodasta (1936–39). Aiheena ovat erityisesti pohjoismaisten vapaaehtoisten tarinat Kansainvälisten prikaatien joukoissa. Kansainväliset prikaatit olivat vapaaehtoisista koottuja joukko-osastoja, jotka taistelivat vapailla vaaleilla valitun hallituksen puolella Francon kapinallisia vastaan. Juna Espanjaan -näyttelyssä on seitsemän pohjoismaalaista taiteilijaa: Katariina Lillqvist (Suomi), Nils Claesson (Ruotsi), Tinna Jonné (Ruotsi), Dror Feiler (Ruotsi), Kieran Kolle (Norja), Sebastian Holsen (Norja) ja Albert Scervig (Tanska). Näyttely on kiertänyt Pohjoismaissa, Espanjassa, Belgiassa ja Saksassa, mutta sitä ei ole aiemmin nähty Suomessa.

Värejä värejä

Taidekeskus Taarasti, Taarastintie 6, Nastola 3.–31.7. ti–pe ja su klo 12–17

Taidekeskus Taarasti Nastolassa nähdään taidetta kolmelta kansainvälisesti tunnetulta taiteilijalta: Markus Konttiselta, Niko Luomalta ja Hans Christian Bergiltä. Näyttely esittelee taiteilijoiden näkemyksiä värin ja valon vuoropuhelusta ja suuria, värikkäitä teoksia.

Taarastin näyttelyä täydentävät vanhan kunnantalon tiloissa esitettävät videoteokset Agnieszka Polskalta ja helsinkiläiseltä Noora Geagealta.

Avajaisviikolla 4.–6. heinäkuuta Nastolan vanhalla kunnantalolla järjestetään Väristyksiä-festivaali, jossa on tarjolla muun muassa taiteilijoiden ohjaamia työpajoja lapsille ja vanhemmille.

Footb-all Mix

Lahden hiihtomuseo, Urheilukeskus, Salpausselänkatu 8, Lahti 7.7. alkaen ti–pe klo 9–17, la–su klo 11–16

Pietarin jalkapallon MM-kisojen kunniaksi esillä on 32 jalkapalloaiheista julistetta 32 suunnittelijalta.

Pyhäniemen kartanon kesänäyttely

Pyhäniemi, Rantatie 708, Hollola 30.6.–12.8. ti­–su klo 11­–18

Toimimattomien koneiden sävyttämän Bonk-taiteen kanssa on vuoropuhelussa suomalaisia nykytaiteilijoita: Jan Anderzén, Markku Arantila, Susanna Autio, Petri Eskelinen, Anna Estarriola, Anu Halmesmaa, Antti Immonen, Inka Kivalo, Matias Liimatainen, Ninni Luhtasaari, Sanna Majander, Anne Meskanen-Barman, Saana Murtti, Laura Pehkonen, Jyrki Poussu, Eeva-Liisa Puhakka, Toni-Petri Ruotsalainen, Johanna Rytkölä, Satu-Minna Suorajärvi ja Hanna Holma.

Postikorttien Nastola

Immilän mylly, Arrajoentie 88, Nastola 25.6.–12.8. joka päivä klo 10–20

Valokuvanäyttelyssä Immilän myllyllä on vanhoja postikorttikuvia Nastolasta, vanhimmat 1900-luvun alusta. Postikorttien kautta hahmottuu maatalous- valtaisen Nastolan kunnan kehitys. Korteissa on kuvattu paljon esimerkiksi Nastolan kirkkoa ja luontoa, mutta 1960-luvulta lähtien yhä enemmän teollisuuslaitoksia.

Tiloissa

Haihatus, Jousitie 70, Joutsa 10.6.–17.8. klo 11–18

Taidelaitos Haihatuksessa alkaa jo 19. kesä. Avajaisten perinteinen kansanjuhla on lauantaina 9.6. kello 17–19. Näyttelyssä ovat mukana: Pasi Autio, Jesse Avdeikov, Enoch Bergsten, Niina Braun, Linda Granfors & Aura Hakuri, Viva Granlund, Kaarina Haka, Sampsa Indren, Kirsi Jokelainen, Sakari Kannosto, Aimo Katajamäki, Saija Kivikangas, Ninni Luhtasaari, Aleksi Martikainen, Antti Oikarinen, Henrik Olsson, Benjamin Phillips Nozdrachev, Antti-Ville Reinikainen, Seppo Renvall, Sonja Salomäki, Ilkka Sariola, Annukka Turakka, Juhani Vikainen ja Charlotta Östlund.

Lisää kesänäyttelyitä löydät osoitteesta menoinfo.fi.

Silja Puttonen
silja.puttonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi