Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sote-valmistelusta huolia viittomakielisille – Kuurojen Liitto kokoontui Lahdessa

Liitto kokoontui viikonloppuna Lahdessa. Kuva: Kuurojen Liitto / Annika Posti

Sote-valmistelussa on tähän mennessä huomioitu viittomakieltä käyttävät heikosti. Näin toteaa lauantaina Lahdessa päättynyt Kuurojen Liiton liittokokous julkilausumassaan. Myös viittomakielisestä tiedottamisesta on pula. Viittomakieliset toivovat lisäksi pääsevänsä mukaan kieli- ja vammaisasioiden suunnittelupöytiin maakuntatasolla.

Kuurojen Liitto vaatii, että viittomakieltä käyttävien kielellisten ja vammaisoikeuksien varmistamiseksi Suomeen perustetaan viisi viittomakielen osaamiskeskusta, sillä kustannustehokkuuden ja palveluosaamisen kannalta keskitetyt viittomakielen keskukset ovat tarkoituksenmukaisempia kuin kaikkiin maakuntien omiin sote-keskuksiin hajautettu malli.

Osaamiskeskusten alaisuudessa voisi toimia myös viittomakielen tulkkausta koordinoiva yksikkö. 

Kuurojen Liiton hallitukseen valittiin uudestaan Cecilia Hanhikoski Helsingistä ja Jari Malkamäki Tampereelta. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Joonas Lehtimäki Turusta.

Liittokokouksessa oli edustettuna 32 kuurojenyhdistystä yhteensä 46 edustajalla. Vuoden 2019 liittokokous pidetään Helsingissä.

Ville Paso
ville.paso@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X