Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

"Ehdottomasti yksi rauhallisimmista päättäjäisviikonlopuista" – Koululaiset kirmasivat kesälaitumille lämpimässä säässä

Poliisin tilannekeskuksista ympäri Suomea kerrotaan, että illan ja yön aikana häiriökäyttäytymistä on ollut paljon, mutta isoilta nujakoilta on pääosin vältytty. LEHTIKUVA / AKU HÄYRYNEN

Koululaisten kesäloman alkua vietettiin lauantai-iltana myöhään yöhön lämpimässä säässä. Poliisin mukaan illan ja yön aikana häiriökäyttäytymistä oli paljon ympäri maata, mutta isoilta nujakoilta pääosin vältyttiin.

Poliisin mukaan nuorten illanviettopaikat alkoivat olla tyhjillään kello 2–3 aikaan yöllä, Helsingissä hieman aikaisemmin.

Helsingissä alaikäisiltä otettiin poliisin mukaan pois noin 150 litraa mietoja ja noin 10 litraa väkeviä alkoholijuomia. Helsingin pelastuslaitoksella ensihoitotehtäviä oli noin puolitoista kertaa normaalivuorokautta enemmän. Poliisi kuitenkin totesi, että kaikkiaan nuoret juhlivat maltillisemmin kuin moni aikuinen perusviikonloppuna.

Nuorten alkoholinkäyttö näyttää vähentyneen

Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden toiminnanjohtaja Mirja Silajärvi kuvaili nuorten juhlintaa kaikin puolin rauhalliseksi ja mukavaksi.

– Tämä oli ehdottomasti yksi rauhallisimmista koulujen päättäjäisviikonlopuista. Nuorten alkoholinkäyttö on vähentynyt ja ainakin siinä suhteessa he ovat fiksuuntuneet tosi paljon, Silajärvi totesi.

Kaikesta huolimatta useissa kaupungeissa päihtyneitä nuoria vietiin selviämisasemalle tai pyydettiin vanhempia hakemaan liian päihtynyt jälkikasvunsa kotiin. Jyväskylässä ketään ei tarvinnut viedä putkaan tai selviämisasemalle, mutta Tampereella molempiin päätyi useampi juhlija. Yö oli myös muun muassa Turussa, Porissa ja Oulussa paikoin tavanomaista vilkkaampi.

Pohjanmaan poliisi kertoi, että sen alueella oli hälytystehtäviä illan ja yön aikana kaikkiaan vähän yli 300, eli reilusti enemmän kuin edellisinä vuosina päättäjäispäivänä.

Vantaalla nuoret olivat kokoontuneet erityisesti Kuusijärven ulkoilualueelle sekä Jokiuoman puistoon. Juhlinta äityi illan mittaan aggressiiviseksi, kun Kuusijärvelle ilmaantui riitaa haastavia nuorisoporukoita. Myös Louhelassa Jokiuoman puistossa tilanne kiristyi, ja nuorisotyöntekijät kuvailivat tilannetta "räjähdysalttiiksi".

Lukuvuosi päättyi samaan aikaan peruskouluissa, lukioissa ja osassa ammatillisia oppilaitoksia. Kaikkiaan koulunsa päätti yli 160 000 opiskelijaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi