Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Toukokuun helteet saivat oluen ja lonkeron virtaamaan terasseilla

Toukokuu oli Suomessa ennätyksellisen lämmin ja aurinkoinen. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Ennätyslämmin toukokuu on saanut monet terassit pullistelemaan janoisista asiakkaista.

– Jos edelliseen toukokuuhun verrataan, niin nyt on mennyt erittäin hyvin koko valtakunnassa Rovaniemeltä Helsinkiin, ehkä 6–7 prosenttia paremmin. Ihmisiä on ollut paljon liikenteessä, kertoo ketjujohtaja Jan Renlund, joka luotsaa Restel-ravintolayhtiön 28 juomaravintolaa. Niihin kuuluvat muun muassa Wanha Mestari- ja Hemingway's -ravintolat.

– Myynti on ollut ainakin tuplaten parempi kuin viime vuoden toukokuussa. Meidän omat oluemme ja siiderimme ovat olleet ehdoton ykkönen, ja lonkeroakin liikkuu paljon, kertoo ravintolapäällikkö Mika Lattu turkulaisesta panimoravintola Koulusta.

Tampereella helteet ovat kirittäneet ravintola Telakan tuloksen huippulukemiin.

– Tämä on meille paras toukokuu ikinä. Meillä on 175-paikkainen terassi, ja sillä on ihmisiä tasaisesti koko päivän alkuiltaan asti. Erikoisoluita menee paljon, ja lonkeron myynti on lisääntynyt. Aperol spritz -drinkki on hitti, ja sitä on saanut tehdä paljon, kertoo Telakan ravintolapäällikkö Tiina Tökkäri.

Kuopiossa Vararengasravintoloiden toimitusjohtaja Mika Hämäläinen kertoo, että toukokuun lämpö on näkynyt myynnissä, mutta lomakuukaudet ja varsinkin heinäkuu ovat edelleen alueelle tärkeimmät kesähetket.

– Terassipaikoissa myynti on kasvanut ehkä 10–15 prosenttia. Meillä on ensimmäistä kevättä ravintolalaiva auki, ja sielläkin on kyllä parhaimmilla hetkillä ollut tiivis tunnelma ja täysi määrä ihmisiä, Hämäläinen sanoo.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi