Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vaasan kaupunki ottaa lampaita kesätöihin ekologisiksi maisemanhoitajiksi

Vaasan kaupunki hyödyntää kotieläimiä maisemanhoidossa tänä kesänä. Vaasan viheralueyksikkö on hankkinut kesälampaita ekologisiksi maisemanhoitajiksi kulttuurihistoriallisesti ja arkeologisesti arvokkaalle Vanhan Vaasan Läntisen Pitkänkadun niittyalueelle.

Lampaat saapuivat laitumelle maanantaina. Ne laiduntavat alueella niin kauan kuin ruohoa riittää, todennäköisesti syyskuulle asti.

Kaupungin mukaan niittyalue on arkeologisesti arvokas alue, jossa pintamaan alla on säilynyt jäänteitä Vanhan Vaasan asutuksesta. Lammaskatras on tehokas, hellävarainen ja ekologinen maisemanhoitaja.

Kaupungin tavoitteena on tehdä alueesta pysyvä kesälaidun lampaille.

– Jotta lampaiden seurasta ja maisemanhoidosta voidaan nauttia tulevaisuudessakin, pitää ympäristössä liikkua rauhallisesti eikä eläimiä saa häiritä eikä aitaukseen saa mennä. Lampaita ei saa myöskään ruokkia omilla eväillä. Näin pidetään eläimet terveinä sekä alue puhtaana jyrsijöitä sekä lintuja houkuttelevista ruuantähteistä, kertoo kaupungin viheraluehortonomi Leila Roininen.

Niityllä laiduntaa kaikkiaan viisi suomenlammasta, joista kaksi on valkoista, kaksi mustaa ja yksi ruskea. Lampaat ovat peräisin Jokilaakson lammastilalta Mustasaaresta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi