Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ressun lukion rehtori: Yhteistyö ja heterogeenisuus ovat vahvuuksiamme – Ressun lukio menestyi parhaiten kevään ylioppilaskirjoitusten pakollisissa aineissa

Ressun lukio Helsingissä oli kevään ylioppilaskirjoituksissa paras pakollisten aineiden keskiarvon perusteella, selviää ylioppilastutkintolautakunnan julkaisemasta tietokannasta.

Ressun lukio kuuluu niihin kouluihin, jotka vuosi toisensa jälkeen ovat pysytelleet parhaimpien lukioiden joukossa. Rehtori Ari Huovinen selittää menestystä toimivalla yhteistyöllä.

– Opiskelijoiden vanhemmat tukevat työtämme. Teemme hyvin paljon yhteistyötä korkeakoulujen ja muiden koulujen kanssa, ja opiskelijat itse ovat vahvasti mukana koulun kehityksessä, hän sanoo.

Toisena menestystekijänä hän pitää koulun heterogeenistä rakennetta. Noin puolet oppilaista tulee toisilta paikkakunnilta.

– Meillä ei ole omaa syöttöyläastetta. Meille tullaan opiskelemaan myös muualta Suomesta. Tämä on hyvin heterogeeninen yleislukio, ja erilaisuudessa piilee vahvuus. Rikastutamme toisiamme. Se on yksi koulun piirre ja se kantaa, Huovinen sanoo.

Ressun lukio kiilasi lukiovertailussa niukasti espoolaisen Etelä-Tapiolan lukion ohi, joka menestyi parhaiten viime kevään kirjoituksissa. Tänä keväänä Etelä-Tapiolan lukio sai tyytyä kakkossijaan. Kolmanneksi parhaiten pärjäsi Kulosaaren yhteiskoulun lukio Helsingissä.

Tämä vertailu ei ota huomioon lukion aloittaneiden lähtötasoa. Tänä keväänä ylioppilaaksi pääsee noin 27 000 abiturienttia.

1. Ressun lukio, Helsinki

2. Etelä-Tapiolan lukio, Espoo

3. Kulosaaren yhteiskoulu, Helsinki

4. Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, Helsinki

5. Savukosken lukio, Savukoski

6. Puolalanmäen lukio, Turku

7. Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu, Helsinki

8. Kuninkaantien lukio, Espoo

9. Lahden yhteiskoulun lukio, Lahti

10. Helsingin normaalilyseo, Helsinki

11. Olarin lukio, Espoo

12. Oulunkylän yhteiskoulu, Helsinki

13. Töölön yhteiskoulun lukio, Helsinki

14. Tampereen lyseon lukio, Tampere

15, Heinäveden lukio, Heinävesi

16, Gymnasiet Grankulla samskola, Kauniainen

17. Luostarivuoren lukio, Turku

18. Oulun lyseon lukio, Oulu

19. Hangö gymnasium, Hanko

20. Katedralskolan i Åbo, Turku

Pistemuutoksia ylioppilaskirjoituksissa - ei vaikuta lukiovertailuun

Ylioppilaskirjoituksissa on tehty pistemuutoksia toisen kotimaisen kielen ja vieraiden kielten kokeiden arvostelussa, tiedottaa Ylioppilastutkintolautakunta (YTL). Noin 7 800 koesuorituksen kokonaispisteet nousevat vähintään yhdellä pisteellä ja noin 500 kirjoittajalla koesuorituksen arvosana nousee. Kenenkään kokonaispisteet tai arvosanat eivät laske.

– Noin 500 kokelasta saa tänään iloisen uutisen, sanoo YTL:n pääsihteeri Tiina Tähkä.

Lukioiden tekemien tarkistuspyyntöjen ja sensorien tekemien tarkistusarvostelujen yhteydessä selvisi, että joissakin kielikokeissa viimeisin produktiivisten vastausten pisteytysluettelo oli jäänyt ajamatta arvosteluun. Produktiivisella vastauksella tarkoitetaan esimerkiksi aukkotehtävää, jossa on yhden sanan vastaus.

Tähkän mukaan pistemuutokset on otettu huomioon tänään julkistetussa aineistossa. Pistemuutokset eivät vaikuta ylioppilaskirjoitusten pakollisten aineiden keskiarvon vertailuun.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi