Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Halla-aho Huhtasaaren plagiointikohusta: Otan tieteellisen plagioinnin erittäin vakavasti, mutta asia pitää tutkia

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kiitteli Laura Huhtasaaren käymää presidentinvaalikampanjaa. LEHTIKUVA/Markku Ulander

Maakuntavaalit olisi aikataulullisesti ja kustannusten kannalta järkevää yhdistää ensi kevään eduskuntavaaleihin. Tätä mieltä on perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Nyt maakuntavaalit on määrä pitää lokakuussa, jos sote-lait hyväksytään kesällä.

– Vaalien yhdistämisellä pystyttäisiin todennäköisesti myös lisäämään maakuntavaalien äänestysastetta, joka on vaarassa jäädä hyvin alhaiseksi, Halla-aho sanoi puhuessaan perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina.

Halla-ahon mukaan nyt kaavaillussa muodossa maakuntavaltuustojen poliittinen liikkumavara on jäämässä hyvin kapeaksi, kun "maakunnat toteuttavat ylhäältä päin ahtaasti määriteltyjä tehtäviä ylhäältä annetulla rahalla ilman omaa verotusoikeutta".

– Ankarat säästövaatimukset johtavat siihen, että valtuustot voivat lähinnä päättää, mistä leikataan ja mitä palvelupisteitä suljetaan. Ei ole ihme, että maakuntavaalit eivät ole herättäneet suurta intohimoa puolueissa tai ehdokkaissakaan.

"Tieteellisen plagioinnin otan erittäin vakavasti"

Halla-aho sanoi puheensa jälkeen toimittajille toivovansa, että puolueen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari asettuu ehdolle eurovaaleissa. Huhtasaari ei ole ottanut vielä asiaan kantaa.

– On selvää, että pitääksemme europarlamenttipaikkamme meillä täytyy olla mahdollisimman vahva lista ja valtakunnallisesti mahdollisimman näkyviä ehdokkaita. Pidän Laura Huhtasaarta erittäin toivottavana kandidaattina.

Perussuomalaisilla on tällä hetkellä kaksi paikkaa europarlamentissa. Halla-aho pitää mahdollisena, että puolue säilyttää molemmat paikat, jos ehdokasasettelu ja kampanjointi onnistuvat. Hän sanoo itse olevansa ehdolla eduskuntavaaleissa.

– Tunnustan sen, että puheenjohtajan on syytä olla mukana kotimaan politiikassa ja sen takia pyrin eduskuntaan ensi keväänä.

Halla-aho sanoi puolueen laativan eduskuntavaalikampanjaan omat konkreettiset talous-, vero- ja sosiaalipoliittiset ohjelmansa.

– Mutta on selvää, että emme voi asemoitua kovin jyrkästi sen enempää vasemmalle kuin oikeallekaan, koska nämä kysymykset eivät yhdistä kannattajakuntaamme, vaan pikemminkin jakavat sitä. Yhdistävät tekijät löytyvät muista kysymyksistä.

Huhtasaaren pro graduun liittyvää plagiointiepäilyä Halla-aho pitää Huhtasaaren henkilökohtaiseen elämään ja menneisyyteen liittyvänä ikävänä juttuna, jonka selvittäminen kuuluu akateemiselle yhteisölle.

– Tieteellisen plagioinnin otan henkilökohtaisesti erittäin vakavasti ja suhtaudun siihen kielteisesti, mutta odottaisin nyt kuitenkin ensin, että Jyväskylän yliopisto tekee selvityksen tästä aiheesta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi