Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Evankelis-luterilainen kirkko ei luovu vihkioikeudestaan

Kirkolliskokous pitää täysistuntoaan Turussa. LEHTIKUVA / Roni Lehti

Suomen evankelis-luterilainen kirkko ei luovu vihkioikeudestaan. Asiasta tehtiin päätös kirkolliskokouksen täysistunnossa Turussa.

Kirkolliskokous käsitteli myös avioliittokäsityksen laajentamista homopareja koskevaksi. Asiassa ei saatu päätöstä, ja sen käsittelyä jatketaan perjantaina. Keskustelu kävi torstaina vilkkaana ja ainakin 16 puheenvuoroa jäi käyttämättä.

Kirkolliskokous ei välttämättä tee asiassa minkäänlaista päätöstä tällä viikolla, kerrotaan kirkon viestinnästä. Tällöin asian käsittely siirtyisi todennäköisesti ensi marraskuulle, jolloin kirkolliskokous kokoontuu seuraavan kerran.

– Kahden vuoden kokemukseni perusteella avioliitto on aina ollut todella puhuttava asia. Ihmiset ovat halunneet käyttää paljon puheenvuoroja, mikä osoittaa tämän olevan tärkeä, merkittävä ja vaikea asia, kertoo viestintäpäällikkö Eeva-Kaisa Heikura kirkon viestinnästä.

Kirkolliskokouksen perustevaliokunta sai viime viikolla valmiiksi mietinnön homoparien vihkimisestä. Valiokunta pitäytyisi nykyisessä avioliittokäsityksessä, vaikkakaan ei yksimielisesti.

Jotta kirkolliskokous voisi hyväksyä aloitteen samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä, se vaatisi taakseen 75 prosenttia annetuista äänistä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi