Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Oppositioedustajilta hätähuuto soten kanssa kiirehtimisestä: "Pöyristyttävää, historiallista"

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositioedustajat ottivat kantaa soteen keskiviikkona. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositioedustajat pitävät pöyristyttävänä ja huolestuttavana tapaa, jolla hallituspuolueet kiirehtivät sote-uudistuksen kanssa.

Edustajien mukaan hallituspuolueet jyräsivät tämän päivän äänestyksessä läpi päätöksen, jolla valiokunnalta vietiin mahdollisuus lausua julkisen talouden kehyksistä tilanteessa, jossa eduskunta on käsittelemässä suurta sote-uudistusta.

– Hallituspuolueiden edustajat olivat sitä mieltä, että sosiaali- ja terveysvaliokunnan ei tarvitse ottaa kantaa rahoitukseen julkisen talouden suunnitelmassa, vaan tämä asia käsitellään muualla. Meistä tämä oli pöyristyttävää, tämä oli historiallisesti aivan uudenlainen menettelytapa, sanoi SDP:n Anneli Kiljunen.

Edustajien mukaan uudistuksen aiheuttamia lisäkuluja ei ole huomioitu kehyksissä, mikä vaarantaa maakuntien kyvyn järjestää palveluita ihmisille.

– Asiantuntijat ovat sanoneet, että sieltä puuttuu miljarditolkulla rahoitusta, jota ei ole huomioitu valtion kehyksissä. Olisi ollut hyvin tärkeää, että sosiaali- ja terveysvaliokunta olisi voinut tässä tilanteessa kuulla asiantuntijoita ja kertoa eduskunnalle, mikä on se rahoitustarve, joka julkisen talouden kehyksiin sisältyy. Mutta tähän meille ei annettu mahdollisuutta, sanoi vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto.

Oppositioedustajat jättävät puhemiesneuvostoon kirjelmän, jossa edellytetään, että neuvosto käy eduskunnan pelisääntöjä läpi sote-uudistuksen riittävän ja perusteellisen käsittelyn varmistamiseksi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi