Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Oppositioedustajilta hätähuuto soten kanssa kiirehtimisestä: "Pöyristyttävää, historiallista"

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositioedustajat ottivat kantaa soteen keskiviikkona. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositioedustajat pitävät pöyristyttävänä ja huolestuttavana tapaa, jolla hallituspuolueet kiirehtivät sote-uudistuksen kanssa.

Edustajien mukaan hallituspuolueet jyräsivät tämän päivän äänestyksessä läpi päätöksen, jolla valiokunnalta vietiin mahdollisuus lausua julkisen talouden kehyksistä tilanteessa, jossa eduskunta on käsittelemässä suurta sote-uudistusta.

– Hallituspuolueiden edustajat olivat sitä mieltä, että sosiaali- ja terveysvaliokunnan ei tarvitse ottaa kantaa rahoitukseen julkisen talouden suunnitelmassa, vaan tämä asia käsitellään muualla. Meistä tämä oli pöyristyttävää, tämä oli historiallisesti aivan uudenlainen menettelytapa, sanoi SDP:n Anneli Kiljunen.

Edustajien mukaan uudistuksen aiheuttamia lisäkuluja ei ole huomioitu kehyksissä, mikä vaarantaa maakuntien kyvyn järjestää palveluita ihmisille.

– Asiantuntijat ovat sanoneet, että sieltä puuttuu miljarditolkulla rahoitusta, jota ei ole huomioitu valtion kehyksissä. Olisi ollut hyvin tärkeää, että sosiaali- ja terveysvaliokunta olisi voinut tässä tilanteessa kuulla asiantuntijoita ja kertoa eduskunnalle, mikä on se rahoitustarve, joka julkisen talouden kehyksiin sisältyy. Mutta tähän meille ei annettu mahdollisuutta, sanoi vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto.

Oppositioedustajat jättävät puhemiesneuvostoon kirjelmän, jossa edellytetään, että neuvosto käy eduskunnan pelisääntöjä läpi sote-uudistuksen riittävän ja perusteellisen käsittelyn varmistamiseksi.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko Plus nyt 3 kk vain 9,90 € / kk!

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen