Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hartwallin vanhat irtisanomisriidat saatiin sovittua - sisällöstä ollaan vaitonaisia

Kuva: Sami Lettojärvi

Hartwallin neljän vuoden takaiset irtisanomiset on nyt käsitelty lopullisesti. Irtisanomiset riitauttaneet 25 työntekijää ja yhtiö ovat sopineet riitansa ja kanteet on peruutettu. Osapuolet tekivät sovinnon huhtikuun lopulla.

Sovinto tehtiin oikeuden ulkopuolella, joten sen sisältö ei ole julkinen. Kantajien avustajan mukaan osapuolet ovat sopineet, ettei sovinnon sisältöä kommentoida. Peruutettuja kanteita oli yhteensä viisi, joissa kussakin oli 3–9 kantajaa.

Kanteet olivat tulleet vireille jo syksyllä 2016. Niitä ei kuitenkaan käsitelty ennen kuin samaan työsuhderiitaan liittyvä, keväällä 2016 vireille tullut kanne oli ratkaistu lainvoimaisesti. Käräjäoikeus velvoitti Hartwallin korvaamaan kantajalle työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä yhdeksän kuukauden palkkaa vastaavan määrän.

Hartwall valitti hovioikeuteen, joka hylkäsi valituksen. Yhtiön oli korvattava kantajan oikeudenkäyntikulut käräjä- ja hovioikeudessa, yhteensä noin 24 000 euroa. Tuomio sai lain voiman viime joulukuussa, kun korkein oikeus hylkäsi Hartwallin valituslupahakemuksen.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi