Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Raskaan liikenteen tehovalvonta alkaa – huomiota kiinnitetään muun muassa turvavyön käyttöön linja-autossa

Poliisi muistuttaa, että linja-autossa on käytettävä turvavyötä, jos sellainen istumapaikalta löytyy. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

Poliisin raskaan liikenteen valtakunnallinen tehovalvonta alkaa keskiviikkona aamukuudelta ja jatkuu vuorokauden ajan. Valvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset.

Linja-autoliikenteen osalta valvonta kohdistuu erityisesti tilausajoliikenteeseen. Huomiota kiinnitetään ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ammattipätevyyteen, liikennelupiin, tilausajon matkustajamääriin ja turvalaitteiden käyttöön, Poliisihallitus kertoo.

Poliisi muistuttaa, että linja-autossa on käytettävä turvavyötä, jos sellainen istumapaikalta löytyy. Linja-autossa turvavyöt ovat olleet pakollisia vuodesta 2006. Vaatimus ei kuitenkaan koske kaupunkiliikenteeseen suunniteltuja linja-autoja, joissa on paikkoja seisoville matkustajille.

Tavaraliikenteen osalta poliisin valvonta kohdistuu erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, ajoneuvojen kuntoon sekä kuorman varmistamiseen.

– Ajo- ja lepoaikoja koskevien rikosten ja rikkomusten määrät ovat olleet nousussa tammikuun ja huhtikuun välisellä seurantajaksolla. Seuraamuksia on määrätty lähes tuhat, mikä on noin 30 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana aikana, kertoo poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi