Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kalle Aaltonen esittää Lahtea Suomen amfetamiinipääkaupungiksi – toivoo myös päihteiden käytön keskittämistä tietylle alueelle

Kalle Aaltonen (Pro Lahti) toivoo päättäjien ja viranhaltijoiden havahtuvan huumeongelman vakavuuteen. Kuva: Juha Peurala

Lahtelainen kaupunginvaltuutettu Kalle Aaltonen (Pro Lahti) kiinnittää huomiota huumeongelmaan kolmella valtuustoaloitteellaan. Aaltonen esitti maanantain kokouksessa, että Lahti julistaisi itsensä Suomen amfetamiinipääkaupungiksi.

– Lahtelaiset päättäjät ja virkamiehet vihdoinkin heräisivät ongelman vakavuuteen eikä sitä enää voitaisi kiistää. Kun homma hoidetaan kuntoon, voidaan päästä pois siitä, hän perusteli aloitettaan.

Toisessa aloitteessaan Aaltonen esittää toimia, joilla puututaan keskustassa muun muassa ostoskeskusten vessoissa, Kirkkopuistossa, Lanunaukiolla, Aleksanterinkadulla sekä Rautatienkadulla täysin avoimesti rehottavaan huumekauppaan ja alaikäisille harjoitettuun päihteiden välittämiseen.

– On naurettavaa, että sitä näkee joka päivä, mutta kukaan ei puutu siihen millään tapaa, Aaltonen totesi.

Kolmannen aloitteen mukaan Lahteen luotaisiin Suomen ensimmäinen alue, johon pyritään keskittämään päihteiden käyttö.

– Samalla tavalla on tehty monessa muussa Euroopan maassa ja todettu se toimivaksi käytännöksi. Jonkinnäköisiin toimiin pitäisi lähteä, koska olemme Suomen ykkönen huumeiden käytössä.

Jätevesitutkimuksen mukaan Lahdessa käytetään asukaslukuun suhteutettuna enemmän amfetamiinia kuin muissa Suomen suurissa kaupungeissa. Lahti on myös vilkas huumeiden kauttakulkupaikka.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi