Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Eduskunta torjui kansalaisaloitteen eutanasian laillistamisesta

Vastaehdotuksena äänestyksessä oli kansanedustaja Timo Heinosen (kok.) lausumaehdotus, jossa esitettiin, että valtioneuvosto alkaisi valmistella eutanasian laillistamista. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Eduskunta on hylännyt eutanasian laillistamista esittäneen kansalaisaloitteen.

Eduskunta hyväksyi äänin 128–60 sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön, jossa esitettiin kansalaisaloitteen hylkäämistä. Mietinnössä myös edellytettiin asiantuntijatyöryhmän asettamista selvittämään sääntelytarpeita, jotka koskevat elämän loppuvaiheen hyvää hoitoa, itsemääräämisoikeutta sekä saattohoitoa ja eutanasiaa. Ryhmä voisi antaa selvitystyön pohjalta eduskunnalle ehdotukset lainsäädännön muutoksiksi.

Vastaehdotuksena äänestyksessä oli kansanedustaja Timo Heinosen (kok.) lausumaehdotus, jossa esitettiin, että valtioneuvosto alkaisi valmistella eutanasian laillistamista.

Eduskuntaryhmistä kaikki kristillisdemokraatit äänestivät valiokunnan mietinnön puolesta ja kaikki vasemmistoliiton edustajat Heinosen ehdotuksen puolesta. Vihreistä enemmistö kannatti Heinosen ehdotusta, RKP:llä äänet menivät tasan. Kaikista muista puolueista enemmistö kannatti valiokunnan mietintöä.

Kristillisdemokraatit kertoivat äänestyksen jälkeen olevansa tuloksesta helpottuneita.

– Edustaja Heinosen hävinnyt ponsi olisi tarkoittanut velvoitetta säätää eutanasialaki ja sen ohella vain selvittää saattohoidon tarpeita. Eutanasia tulee jatkotyössäkin torjua tarpeettomana ja elämän kunnioituksen vastaisena, Päivi Räsänen (kd.) sanoi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi