Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ilja Janitskin vaatii päästä vapaaksi – asianajajan mukaan perusteita vangitsemiselle ei enää ole

Janitskin tuotiin Suomeen huhtikuussa. LEHTIKUVA / JUHA TUOMINEN / YLE

Useista rikoksista epäilty MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin vaatii päästä vapaaksi. Janitskinin asianajaja jätti asiaa koskevan pyynnön Helsingin käräjäoikeuteen tänään.

– Kuulustelut on suoritettu ja esitutkinta on siinä vaiheessa, että häntä ei ole enää perusteltua pitää vangittuna, asianajaja Anu Koivu sanoo STT:lle.

Koivun mukaan takaraja asian käsittelylle on tämän viikon perjantaina, mutta hän on esittänyt, että käsittely järjestettäisiin jo keskiviikkona. Käräjäoikeuden mukaan pyyntö ehditään mahdollisesti käsitellä jo keskiviikkona.

Janitskinia epäillään muun muassa törkeästä ja perusmuotoisesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, tekijänoikeusrikoksista, laittomista uhkauksista, törkeistä kunnianloukkauksista ja rahankeräysrikoksista.

Janitskinin vangitsemista jatkettiin Helsingin käräjäoikeudessa tiistaina 17. huhtikuuta. Hänet oli edeltävänä viikonloppuna tuotu Suomeen Andorrasta. Suomi oli antanut Janitskinista eurooppalaisen pidätysmääräyksen.

Pakkokeinolain mukaan tuomioistuin saa vangita rikoksesta epäillyn, jos epäillään esimerkiksi, että tämä lähtee pakoon tai muuten karttaa rangaistuksen täytäntöönpanoa.

Janitskiniin liittyvä esitutkinta on loppuvaiheessa. Syytteen noston määräpäivä on toukokuun lopussa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi