Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi epäilee laajaa huumeiden välitystä Tor-verkossa

Useita ihmisiä epäillään laajasta huumausaineiden levittämisestä Tor-verkossa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi. Huumaus- ja lääkeaineita epäillään toimitetun vastaanottajille pääasiassa postitse. Poliisin mukaan kokonaisuudessa on myyty esimerkiksi kokaiinia, kannabistuotteita, ekstaasitabletteja, LSD-lappuja, Subutex-tabletteja, amfetamiinia, alpratsolaamia ja Rivotril-tabletteja.

Länsi-Uudenmaan poliisi on selvittänyt kokonaisuutta viime kesästä alkaen. Selvittely alkoi, kun yksi epäillyistä jäi kesäkuussa Espoossa kiinni rattijuopumuksesta epäiltynä.

Tutkinnassa on ollut pidätettynä ja vangittuna kolme ihmistä ja kiinniotettuna muutamia muita. Eri puolilla Suomea on kuultu noin sataa ihmistä, joiden epäillään ostaneen kokonaisuuteen liittyen huumeita Tor-verkosta. Myyntitapahtumia epäillään olleen useita satoja, mutta suurinta osaa ostajista ei ole saatu selville.

Tutkinnassa on takavarikoitu yli 60 000 euroa käteistä rahaa, kaksi rikoshyödyillä ostetuksi epäiltyä arvokasta kelloa ja yli 70 kappaletta virtuaalivaluutta bitcoineja. Joulukuussa tehdyn bitcoin-takavarikon arvo oli poliisin mukaan takavarikkohetkellä lähes 700 000 euroa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi