Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi varoittaa kotimyyntikauppiaista - "Pakko ei ole ostaa, vaikka myyjä olisi miten harmissaan"

Poliisi varoittaa tiedotteessaan ihmisiä kevään tullen katukuvaan ilmestyvistä kiertävistä kotimyyntikauppiaista, jotka tarjoavat palveluita ja tavaraa usein epärehellisin keinoin. Poliisi neuvookin, ettei asuntoon tule päästää sisälle itselleen tuntemattomia henkilöitä.

– Jos tarvetta palveluille tai tavaralle ei ole, se tulee ilmoittaa kaupustelijalle selkeästi. Jos kuitenkin esittelylle on annettu mahdollisuus, pakko ei ole ostaa, vaikka myyjä olisi miten harmissaan. Jos asia kiinnostaa, kannattaa tarkkaan harkita ennen kuin allekirjoittaa mitään, poliisitarkastaja Jyrki Aho Poliisihallituksesta kertoo poliisin tiedotteessa.

Huijaavien kauppiaiden kohteina ovat erityisesti ikäihmiset. Aho korostaa, että huijaavista kotimyyjistä on hyvä puhua perhepiirissä sekä vanhustyötä tekevien ja ikäihmisten järjestöjen parissa.

Kevään valikoimassa hinnakkaita remontteja

Sen selvittäminen, onko kauppiaan kanssa sovittu kauppa hyvä vai onko kyseessä petos, ei ole yksinkertaista ostajille eikä aina poliisillekaan.

– Usein allekirjoituksella sitoudutaan siihen, mitä sopimuksessa lukee. Sopimus on siis luettava huolellisesti ja myös ymmärrettävä sen sisältö ennen päätöksen tekoa. Tähän ei saa vaikuttaa myyjän kiire.

Kotimyynnissä myyjän tulee ennen sopimuksen solmimista antaa kuluttajalle omat yhteystietonsa sekä ennakkotiedot tuotteesta tai palvelusta, jota on kauppaamassa. Ostajalle tulee antaa myös peruuttamislomake, jonka avulla tämä voi peruuttaa kotimyyntikaupan ilman syytä ilmoittamatta siitä 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä.

Keväällä kaupataan erityisesti kalliita remontteja ja pihan kunnostuksia. Niihin ei aina päde 14 päivän peruuttamisaika, jos tilaus sisältää mittojen mukaan tehtyjä tuotteita tai tilattu työ on jo tehtyä.

Korjattu virheellinen tieto remonttien tai pihakunnostusten peruutusoikeudesta 26.4. kello 14.33.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi