Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Paavolan kampuksen kustannukset leviämässä käsiin – korjauksiin palaa 14 miljoonaa euroa lisää

Aikuiskoulutuskeskuksen, Kannaksen lukion ja Muotoiluinstituutin rakennushankkeiden kustannusarvio on nyt 47,4 miljoonaa euroa. Kuva: Juha Peurala

Lahden Paavolaan suunnitteilla olevan keskustakampuksen investointikustannukset ovat nousseet merkittävästi vuoden takaisesta arviosta. Rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilän mukaan investointikustannukset ovat nousseet tilaselvitysvaiheesta 14 miljoonalla eurolla. Aikuiskoulutuskeskuksen, Kannaksen lukion ja Muotoiluinstituutin rakennushankkeiden kustannusarvio on nyt 47,4 miljoonaa euroa.

– Merkittävimpänä tekijänä kustannusnousuun on rakennusten oletettua suurempi korjaustarve, Pirttilä kertoo.

Kirkkokatu 16:n eli Aikuiskoulutuskeskuksen rakennuskustannukset ovat 21,5 miljoonaa euroa (ei sisällä arvonlisäveroa), josta laajennusosan eli uudisrakennuksen osuus on noin 10 miljoonaa euroa. Kannaksenkatu 22:n kustannukset ovat noin 22 miljoonaa euroa. Lisäksi Kannaksenkatu 20:ssa joudutaan tekemään muutostöitä, joiden kustannukset ovat liki kaksi miljoonaa euroa.

Pirttilän mukaan Kannaksenkatu 22:n huonokuntoisin A-osa esitetään korvattavaksi uudisrakennuksella.

Hankeaikataulu on venynyt rakennus- ja korjaustöiden määrän kasvun sekä suunnitteluun tarvitun lisäajan vuoksi. Uusimman arvion mukaan Kannaksenkatu 22:n työt valmistuisivat alkuvuodesta 2022 ja Kirkkokatu 16:n alkuvuodesta 2023 eli kumpikin runsaan vuoden suunniteltua myöhemmin.

Hankkeet viedään hallitukselle ja valtuustolle

Noin vuosi sitten hyväksytyn Paavolan kampuksen tilaselvityksen mukaisesti uusi lukio ja Wellamo-opisto sijoittuvat nykyisen Kannaksen lukion ja Muotoiluinstituutin tiloihin Kannaksenkatu 20–22:een. Lisäksi rakennukseen tulee yhteisiä kädentaitoaineiden, musiikin ja kotitalouden opetustiloja.

Tiirismaan peruskoulun 0–9-luokkien opetus sekä englanninkielinen opetus sijoittuvat nykyisen Aikuiskoulutuskeskuksen tiloihin Kirkkokatu 16:een, jota laajennetaan ruokailutiloilla sekä alueen yhteisillä liikuntatiloilla.

Sivistyslautakunta antaa lausuntonsa hankesuunnitelmista 15. toukokuuta konserni- ja tilajaostolle. Kustannusarvion kohoamisen takia suunnitelmat viedään myös kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

Markus Luukkonen
markus.luukkonen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi