Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

HS: Isojen pörssiyhtiöiden johtajien palkat nousivat 13-kertaista vauhtia suomalaisten keskiansioihin verrattuna - lue yön uutiskooste

Turun puukottajaa kuullaan oikeudessa tänään

Turun elokuisen puukkoiskun tekijää kuullaan tänään oikeudessa Turussa.

Kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä ja kahdesta murhasta syytetyn miehen puolustus on myöntänyt teot tappoina ja tapon yrityksinä. Puolustus on kiistänyt lain tarkoittaman terroristisen tarkoituksen, vaikka puukottaja oli omasta mielestään torilla tekemässä terroritekoa.

Syyttäjän pääväite ja yksi terroristisen tarkoituksen määritelmistä on, että teon tarkoituksena on ollut aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa. Puukottajan asianajajan mukaan tänään oikeudessa käydään läpi muun muassa sitä, oliko puukottajan tarkoitus aiheuttaa pelkoa ja kauhua.

Pysyykö Ilja Janitskin vangittuna - oikeudelta päätös tänään

Helsingin käräjäoikeus päättää tänään, jatketaanko MV-julkaisun perustajan Ilja Janitskinin vangitsemista.

Useista rikoksista epäilty Janitskin tuotiin Suomeen lilliputtivaltio Andorrasta viikonloppuna. Suomi oli antanut Janitskinista eurooppalaisen pidätysmääräyksen.

Poliisi epäilee Janitskinia lukuisista rikoksista, muun muassa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä useista tekijänoikeusrikoksista, laittomista uhkauksista, törkeistä kunnianloukkauksista ja rahankeräysrikoksista.

Kirja: Sauli Niinistö puhui valitsijayhdistyksen ehdokkuudesta jo 2012 vaalien alla

Eduskunnan entisen talouspäällikön Pertti J. Rosilan mukaan Sauli Niinistö pohti ääneen asettumista kansanliikkeen ehdokkaaksi presidentinvaaleihin jo vuoden 2012 vaalien alla.

Rosila teki Niinistön kanssa tämän puhemiesaikana tiivistä yhteistyötä. Rosila kertoo kirjassaan Niinistön sanoneen huhtikuussa 2011, että olisi suuri houkutus ryhtyä kaikkien puolueiden ulkopuoliseksi ehdokkaaksi.

Niinistö oli kuitenkin vuoden 2012 vaaleissa kokoomuksen ehdokkaana ja vasta tämän vuoden vaaleissa valitsijayhdistyksen ehdokkaana.

Keskustan puoluesihteeri valottaa jatkosuunnitelmiaan aamupäivällä

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska kertoo jatkosuunnitelmistaan aamupäivällä tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Keskustassa on ollut tyytymättömyyttä Ovaskan johtamistapaan. Mahdollista on, että puoluesihteeri voi vaihtua kesäkuun puoluekokouksessa Sotkamossa.

Keskustan Keski-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Jirka Hakala ilmoittautui viime kuussa Ovaskan haastajaksi puoluesihteerin tehtävään.

Talousjätti Intia lämmittää suhteitaan Pohjoismaihin

Maailman nopeimmin kasvavien talouksien joukkoon kuuluva Intia lämmittelee taloussuhteitaan Pohjoismaiden kanssa. Maan pääministeri Narendra Modi vierailee tänään Tukholmassa tapaamassa Pohjoismaiden johtoa.

Huippukokous järjestetään Intian aloitteesta. Suomesta paikalla on pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

Intia on pyrkinyt viime vuosina kasvattamaan kansanvälistä vaikutusvaltaansa, ja Modi on vieraillut ahkerasti eri puolilla maailmaa. Kokouksen päähuomio on taloudessa ja vienninedistämisessä.

HS: Pörssiyhtiöiden johtajien palkat ja bonukset ovat keskimäärin yli 1,1 miljoonaa euroa

Isojen pörssiyritysten johtajien palkat ja bonukset nousivat viime vuonna 13-kertaista vauhtia suomalaisten keskiansioihin verrattuna, kertoo Helsingin Sanomat. Helsingin pörssin suurten yhtiöiden toimitusjohtajien palkat, luontoisedut ja rahabonukset ovat nousseet katkeamatta nyt viiden vuoden ajan.

Samalla johtajien saamat palkat ja muut etuudet ovat suuremmat kuin koskaan Helsingin Sanomien selvityksissä vuosina 2005–2017.

Pörssiyhtiöiden toimitusjohtajien keskimääräiset palkat ja bonukset ylittivät vertailussa neljännen kerran miljoonan euron rajan ja olivat keskimäärin yli 1,1 miljoonaa euroa.

EU-parlamentissa tänään odotettu vieras: Emmanuel Macron

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on tänään odotetulla vierailullaan EU-parlamentissa Strasbourgissa. Macron puhuu parlamentissa noin kello 11 Suomen aikaa.

Kyseessä on jo neljäs keskustelu meppien ja EU:n päämiesten välillä. Vierailulla ovat jo käyneet Irlannin pääministeri Leo Varadkar, Kroatian pääministeri Andrej Plenkovic ja Portugalin pääministeri Antonio Costa.

Syyrian valtiollinen media: Ohjuksia ammuttu alas Homsissa

Syyrian valtiollisen median mukaan Syyrian ilmatorjunta on ampunut alas ohjuksia, jotka saapuivat Syyrian ilmatilaan Homsin alueella. Asiasta ei ole kerrottu tarkempia tietoja.

Yhdysvallat, Ranska ja Britannia tekivät lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa täsmäiskuja Syyriaan vastauksena epäiltyihin myrkkykaasuiskuihin. Viikko sitten maanantain vastaisena yönä Syyrian Tayfurin sotilaslentokentälle tehtiin puolestaan isku. Sekä Syyria että Venäjän armeija syyttivät Israelia iskusta. Israel ei ole kieltänyt eikä myöntänyt syytöstä.

Lähteet WP:lle: Trump laittoi uudet Venäjä-pakotteet jäihin

Washington Postin tietojen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on laittanut jäihin Venäjä-pakotteet, joista Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley kertoi sunnuntaina televisioyhtiö CBS:n haastattelussa. Lehdelle puhuneiden lähteiden mukaan Trump ilmoitti myöhemmin sunnuntaina kansallisen turvallisuuden neuvonantajilleen, ettei hän ole vielä valmis asettamaan uusia pakotteita Venäjälle.

Haley sanoi televisiohaastattelussa, että Yhdysvallat aikoo määrätä uusia pakotteita Venäjälle sen Syyrian hallinnolle antaman tuen takia. Hän myös sanoi, että pakotteet julkistetaan viimeistään maanantaina eli viimeistään varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa.

Trumpin asianajajalta takavarikoitujen asiakirjojen kohtaloa puitiin oikeudessa

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin henkilökohtaiselta asianajajalta takavarikoitujen asiakirjojen kohtaloa puitiin maanantaina oikeudessa. Asiaa käsittelyt tuomari sanoi olevansa avoin ehdotukselle siitä, että asiakirjoja läpi käymään nimetään puolueeton henkilö. Asiasta muun muassa uutisoineen Bloombergin mukaan tuomari antoi osapuolille keskiviikkoon asti aikaa löytää mahdollisia ehdokkaita tehtävään.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI takavarikoi viime viikolla asiakirjoja Trumpin henkilökohtaiselta asianajajalta Michael Cohenilta. Sekä Cohenin että Trumpin asianajajat ovat vaatineet saada käydä asiakirjoja läpi ennen kuin ne luovutetaan syyttäjille, ABC News kertoo.

Raskin torjunnat eivät riittäneet - Torontolle ensimmäinen pudotuspelivoitto

Jääkiekon NHL:ssä Leo Komarovin ja Kasperi Kapasen Toronto on vienyt voiton Tuukka Raskin Bostonista. Bostonin maalilla lähes täydet 60 minuuttia ollut Rask päästi kiekon neljästi selkänsä taakse, ja Boston hävisi 2–4. Torjuntoja suomalaisvahdille kirjattiin 26.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa loukkaantunutta Komarovia ei nähty jäällä ollenkaan.

Voitto oli Toronton ensimmäinen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Boston johtaa ottelusarjaa voiton 2–1.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi