Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Oikaisu: Leinoseen liittyvästä tutkinnasta ei varmistusta

ESS kertoi 28.3. verkkolehdessään, että Valvira tutkii kiistanalaisia ja kokeellisia niskanretkahdusvammojen hoitoja. Kuntoutuslaitos Validian neurologi Helena Huhmar teki lähetteen ja  lääkäri Ville Leinonen leikkasi KYSissä. Etelä-Suomen Sanomilla ei ole varmistettua tietoa siitä, että Valviran tutkinta koskee myös Leinosta toisin kuin ESS uutisessaan kertoi.

Valviran ylijohtaja Markus Henriksson kommentoi, ettei virasto anna tietoa keskeneräisistä asioista ja siitä, ketä tutkinta koskee.

Helsingin Sanomat kertoi sunnuntain numerossaan, että Valviralla on meneillään tutkimus aiheesta.

– Helsingin Sanomat oli saanut tiedon uutiseensa muualta kuin Valvirasta, Henriksson sanoo.

Leinonen sanoo, ettei Valvira ole ollut häneen yhteydessä leikkauksista. ESS:n jutussa Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Jorma Penttinen totesi, että KYSissä oli jo Leinosen tekemien leikkausten aikana kielletty kyseiset jäykistysleikkaukset ja että Leinonen toimi harmaalla alueella. Penttisen kanssa käydyn keskustelun perusteella ESS:lle syntyi käsitys, että tutkinta koskee sekä Huhmaria että Leinosta. Penttisen mukaan Huhmar sai Leinosen "höynäytettyä leiriinsä".

Helsingin Sanomien jutussa kerrottiin, että Valviran ylijohtaja Henriksson oli kysynyt Penttiseltä Kuopiosta tehdystä kokeellisesta kirurgiasta.

ESS
online@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi