Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Taksikuski voi joutua kolmen kännykän loukkuun

Kansanedustaja Jukka Kopra ennakoi tilauskeskusten välille kiistoja, jotka ratkaistaan oikeudessa.

Kansanedustaja Jukka Kopra ennakoi kiistoja siitä, saako taksikuski olla usean kyytipalvelujärjestelmän kusksina. Kuva: Laura Oja

Kansanedustaja Jukka Kopra (kok.) arvioi, että sähköinen kyydinvälitys tulee olemaan pääasiallinen kanava tilata taksi ja alkuvaiheessa eri sovelluksia on runsaasti.

– Taksi tilataan älypuhelimella. Siinä kerrotaan jo etukäteen mistä lähdetään ja minne mennään. Asiakas saa joko kiinteän hinnan tai tarkan hinta-arvion ja sitoutuu ottamaan kyydin, Kopra sanoo.

Kopra ennakoi, että alustan tarjoavat taksiyhteenliittymät kieltävät yksittäisiltä yrittäjiltä muiden alustan käyttämisen.

– Tästä tullaan näkemään kiistaa ja uskon, että se tulee päättymään niin, että oikeusistuimet toteavat, että kuski saa olla usean kyytipalvelujärjestelmän kuskina, Kopra sanoo.

Kopra jatkaa, että kuskilla saattaa olla kolme kännykkää, esimerkiksi Lähitaksin, Taksi Helsingin ja Uberin sovellus. Kännyköihin tulee kyytitarjouksia ja kuski nappaa itselleen mieluisimman tarjouksen. Siitä on pidettävä huoli, että sähköisten kyytipalvelujen ehdot ovat samat. Kukaan ei saa saada kilpailuetua siitä, että on iso firma USA:ssa.

Pääasia on, että tilaus tulee

Taksiliiton toimitusjohtajan Timo Koskisen mukaan kysymys on siitä, pystyykö se tilauskeskus, joka antaa kuluttajalle lupauksen taksin tulosta, varmistamaan sen, että sillä on autoja riittävästi.

– Jostain se malli löytyy. Se on sopimuskysymys yksittäisen yrittäjän ja tilauskeskuksen välillä, millaiset pelisäännöt siellä on. Taksiyrittäjän näkökulmasta on kohtuullisen yhdentekevää, mistä tilaus tulee, kunhan se tulee, Koskinen sanoo.

Ari Helminen / Uutissuomalainen
ari.helminen@uutissuomalainen.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi