Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Mies uhkasi ensihoitajia ja poliisia myrkkykäärmeellä Heinolassa – kerrostaloasunto eristettiin yöksi

Myrkkykäärmeet aiheuttivat ensihoidolle ja poliisille uhkaavan tilanteen Heinolassa maanantain vastaisena yönä.

Ensihoitoyksikkö oli saanut tehtävän kerrostaloasuntoon sunnuntaina vähän ennen keskiyötä. Asunnossa oli mies, jolla on lemmikkinään useita myrkkykäärmeitä.

Mies uhkasi paikalle saapunutta ensihoitoyksikköä käsissään olleella erittäin myrkyllisellä käärmeellä. Hän oli uhannut heittää käärmeen ensihoitajien päälle.

Paikalle hälytettyjen poliisipartioiden kanssa tilanne jatkui samanlaisena. Mies oli linnoittautunut asuntoonsa ja uhkaili käärmeellä myös poliiseja. Poliisi ei kerro, miksi ensihoitajat oli hälytetty paikalle.

Poliisi keskusteli miehen kanssa puhelimitse. Poliisin saaman selvityksen mukaan asunnossa oli useita myrkyllisiä käärmeitä. Tiedossa ei ollut, olivatko käärmeet omissa terraarioissaan vai vapaana asunnossa.

Tilanne kesti useita tunteja, ja lopulta mies saatiin asunnosta ulos neuvottelemalla. Poliisi eristi asunnon heti paikalle tultuaan ja se pidettiin eristettynä koko loppuyön. Näin varmistettiin, etteivät käärmeet pääse ulos asunnosta.

- Poliisi ei turvallisuussyistä mennyt asuntoon yöllä. Maanantaina aamupäivällä sinne menivät käärmeasiantuntijat, jotka tulivat Helsingistä Trooppisesta Eläintalosta. He ottivat käärmeet haltuunsa poliisin pyynnöstä, kertoo rikosylikonstaapeli Jussi Laukkanen Hämeen poliisista.

Asunnossa oli viisi käärmettä, kaikki terraarioissa. Alustavien tietojen mukaan kyseessä olleet käärmeet ovat kalkkarokäärme, kobra, puukyy ja kaksi muuta kyykäärmettä, joiden lajimääritelmä ei ole vielä tiedossa. Asunnon haltija on otettu kiinni. Häntä kuullaan loppuviikosta.

Hämeen poliisi tutkii tapausta laittomana uhkauksena ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Juttua päivitetty uusilla tiedoilla 16.4. kello 20.20.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi