Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Odotettu Vuolenkosken liikuntahalli harjaan

Vuolenkoski näyttää taas mallia muille kylille.

Liiluntahalli valmistuu Vuolenkosken paloaseman yhteyteen. Kuva: Kati Kontula

Iitin Vuolenkosken kylän liikuntahallin harjannostajaisia vietettiin perjantaina. Kylän suuri urakka, joka sisältää mittavan talkootyöosuuden, on edennyt suunnitelmien mukaisesti.

– Työt alkoivat kyläläisten maansiirtourakalla, joka sekin onnistui hyvin. Toinen suuri kyläläisten talkooponnistus on maalausurakka ja kolmas pihatöiden viimeistely kesäkuussa, selvittää Iitin kunnan tekninen johtaja Harri Hoffren.

Kyläläisten esimerkillistä omatoimisuutta halutaan kunnioittaa myös siten, että salivuorojen lisäksi heille tarjotaan mahdollisuus käyttää yläkertaan valmistuvan kuntosalin tiloja oman ovikortin avulla.

Valmista pitäisi olla urakkasopimuksen mukaan 18. toukokuuta sisätöiden osalta ja ulkotyötkin ovat valmiina kesäkuun lopulla.

– Isommat karkelot pidämme syksyllä, ja niihin toivomme ministeriä tai ainakin ministeriön edustajaa, Hoffren sanoo.

Koko kylän talkoot

Iitin tekninen lautakunta on vastannut kerrosalaltaan 750 neliömetrin suuruisen rakennuksen suunnittelusta. Halli on suunniteltu yhteistyössä koulutus- ja vapaa-aikatoimen, palo- ja pelastustoimen sekä kyläyhdistyksen kanssa.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Eero Paronen arvioi, että lähes kaikki noin 500 asukkaan kylän talouksista ovat olleet mukana liikuntahalliprojektissa.

Isommat karkelot pidämme syksyllä, ja niihin toivomme ministeriä tai ainakin ministeriön edustajaa. Tekninen johtaja Harri Hoffren

– Talkoissa on ollut mukana useampi kymmenen ihmistä ja melkein kaikilta talouksilta on saatu rahaa kahdeksan vuotta sitten käynnistyneessä keräyksessä, toteaa Paronen.

Kylän asukkaiden keski-ikä on nyt 37 vuotta, joten liikuntahallin mahdollistamat aktiviteetit ovat Parosen mukaan todella tervetulleita.

– Lähes kymmenen prosentti kyläläisistä on koulussa, joten tämä rakennus on senkin perusteella tosi tarpeellinen, Paronen toteaa.

Monipuolinen halli

Kyläyhdistyksen jäsen Janne Koukonen korostaa liikuntahallin monipuolisuutta.

– Salitila on 430 neliömetriä. Se mahdollistaa lentopallon, koripallon ja salibandyn pelit sekä sulkapallon pelaamisen kolmella kentällä. Lisäksi toiseen päätyyn valmistuu kiipeilyseinä, selvittää Kaukonen.

Rakennustyöt aloitettiin 18. syyskuuta viime vuonna. Se valmistuu Vuolenkosken paloaseman yhteyteen ja se tukeutuu paloaseman sekä vieressä olevien koulurakennusten yhteiseen lämmitysjärjestelmään ja vesi- ja viemärijärjestelmiin.

Liikuntahallin kustannusarvio on 1 240 000 euroa, josta opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa 400 000 euroa. Summa on enimmäisavustus.

Kyläyhdistys vastaa 200 000 euron osuudesta kustannusarviosta, josta 100 000 euroa rahana ja loput talkootyönä ja materiaalina. Lisäksi se maksoi suunnittelukustannuksista 15 000 euroa.

Suururakka

Vuolenkosken liikuntahalli

Rakennussuunnittelu: Arkkitehtisuunnittelu Pakkanen.

Rakennesuunnittelu: Ri-Plan oy.

LVIA-suunnittelu: Kouvolan JH-Suunnittelu oy.

Sähkösuunnittelu: Sähkötoimisto Raimo Pehkonen Ky.

Pääurakoitsija: Utin Rakennus oy.

Sivu-urakoitsijat: LVIA-urakka Kouvolan Putkityö oy.

Sähköurakka: Ansioniemen Sähkö oy.

Maansiirtourakka: Vuolenkosken kyläyhdistys ry (talkootyönä).

Työmaan valvoja: Isto Hairo, Insinööritoimisto Hairo oy.

Vastaava työnjohtaja: Jari Lunkka, Utin Rakennus oy.

Jari Niemi
jari.niemi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi