Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahden kaupunginkirjastolle myönnettiin 370 000 euron valtionavustus neljän maakunnan kirjastojen kehittämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä valtionavustus käytetään muun muassa kirjastopalveluiden kehittämisen ja uudistamisen tukemiseen sekä kaukopalveluun. Kuva: Eppu Wikström

Lahden kaupunginkirjasto on vuoden 2018 alusta toiminut yhtenä Suomen yhdeksästä alueellista kehittämistehtävää hoitavasta kirjastosta. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tehtävään 370 000 euron valtionavustuksen kuluvalle vuodelle.

Lahden kaupunginkirjaston laajaan toimialueeseen kuuluu Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen kunnat.

Avustus käytetään toimialueen kirjastojen henkilöstön verkostoitumiseen, osaamisen edistämiseen ja jakamiseen sekä kirjastopalveluiden kehittämisen ja uudistamisen tukemiseen sekä kaukopalveluun.

Lahden kaupunginkirjastossa alueellista kehittämistehtäväpalvelua organisoivat kirjastopalvelukoordinaattori FM Hanna Pitkänen, mediakasvatuskoordinaattori YTM Inka Jousea sekä sisältökoordinaattori FM Hanna Huovinen.

Koordinaattoreiden päätehtävänä on kirjastopalveluiden ja osaamisen kehittäminen, suunnittelu ja organisointi yhteistyössä toimialueen kirjastojen kanssa. Kirjastohenkilöstön osaamista edistetään monimuotoisesti ja verkostoituneesti koulutuksin, työpajoin ja vertaisoppimisen keinoin.

Koordinaattoreilla on tavoitteena kiertää tämän vuoden aikana tutustumassa kattavasti alueen kirjastoihin ja kirjastohenkilökunnan osaamistarpeisiin Ypäjältä Parikkalaan.

Kevään aikana suurimmissa kaupungeissa järjestetään eri teemoilla koulutuspäiviä, joihin pyritään kokoamaan alueen henkilökuntaa tutustumaan ja jakamaan osaamistaan. Myös teknisiä mahdollisuuksia etäkoulutusten järjestämiseen selvitetään.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi