Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Toni Wirtasen talohankkeesta tulee Heinolan mainosveturi

Heinola tavoittelee kansallista medianäkyvyyttä.

Wirtasen tontti sijoittuu alueelle, jonne on toistaiseksi rakennettu poikkeusluvalla vain Apulanta-rumpali Sipe Santapukin saunahuvila. Kuva: Mirja Hussain

Heinolan kaupunki tavoittelee merkittävää kansallista medianäkyvyyttä asuinpaikkana ja vapaa-ajan kohteena. Mainosveturiksi on valjastettu Apulanta-solisti Toni Wirtasen talohanke, jonka tonttikauppa odottaa vielä Heinolan kaupunginhallituksen hinnoittelupäätöstä.

Kaupungin elinvoimalautakunta hyväksyi keskiviikkona sopimuksen markkinointiyhteistyöstä. Sopimuksen ydin on Wirtasen talohanke Ruotsalaisen Laajalahden niin sanotulla Rokkirannalla.

Sopimus astuu voimaan tonttikaupan toteuduttua ja päättyy, kun talo on valmis.

– Kysymys on kaupunkistrategian mukaisesta asukasmarkkinoinnista ja vapaa-ajan toimintojen edistämisestä. Wirtasen kanssa tehtävällä markkinointiyhteistyöllä saadaan kaupungille positiivista näkyvyyttä eri medioissa sekä merkittävä lisä kaupungin omaan markkinointiin. Rakentamisteeman vuoksi video- ja tv-materiaalilla on erityinen painoarvo, kertoo kaupungin elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä.

Hanke esillä somessa

Sopimuksen mukaan Toni Wirtanen hyödyntää mediayhteyksiään ja sosiaalisen median kanaviaan aktiivisesti tuodakseen Heinolaa esiin rakennushankkeensa eri vaiheissa.

Kaupungilla on oikeus hyödyntää syntyvää materiaalia omassa markkinoinnissaan. Wirtanen myös osallistuu Heinolan markkinointikampanjoihin erikseen sovittavilla tavoilla.

Kysymys on kaupunkistrategian mukaisesta asukasmarkkinoinnista ja vapaa-ajan toimintojen edistämisestä. Heinolan elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä

Sopimuksen mukaan kumpikaan osapuoli ei ole velvollinen maksamaan toiselle korvauksia, vaan molemmat vastaavat sopimuksesta ja sovituista toimenpiteistä itselleen aiheutuvista kustannuksista.

Bändikaverin naapuriin

Elinvoimalautakunta päätti jo helmikuussa, että Wirtanen saa ostaa noin puolen hehtaarin rantatontin Laajalahden alueelta. Ehtona oli markkinointiyhteistyö kaupungin kanssa.

Wirtasen tontti sijoittuu yleis- ja asemakaavoittamattomalle alueelle, jonne on toistaiseksi rakennettu poikkeusluvalla vain Apulanta-rumpali Sipe Santapukin saunahuvila.

Heinola sai runsaasti julkisuutta jo Santapukin rakennushankkeen yhteydessä. Omaperäistä luontoon sulautuvaa arkkitehtuuria edustavan saunamökki-vierasmajan on suunnitellut yhdysvaltalainen arkkitehti Eric Lloyd Wright.

Wirtasen talohanke etenee seuraavaksi kaupunginhallitukseen, joka päättää rakennuspaikan kauppahinnasta.

Heinolan kaupunki suunnitteli Laajalahteen uutta asuinaluetta jo reilut kymmenen vuotta sitten, mutta sen asemakaava kaatui korkeimmassa hallinto-oikeudessa vuonna 2008.

Lähialueiden uusi osayleiskaava on kuitenkin jo loppusuoralla, ja Rokkirannan asemakaavoitus tulee uudelleen vireille lähiaikoina.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi