Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hovi: Hetkellinen herpaantuminen liikenteessä ilman riskinottoa ei tee onnettomuuteen johtaneesta teosta törkeää

Kuva: Mikko Kivelä

Itä-Suomen hovioikeus on hylännyt keski-ikäiselle miehelle luetun syytteen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mies oli viime heinäkuussa Lahdessa ajanut kärkikolmion takaa pakettiautolla moottoripyöräilijän eteen. Moottoripyöräilijä menehtyi onnettomuudessa saamiinsa vammoihin.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Uhrin omaiset vaativat miehen tuomitsemista törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Käräjäoikeus tuomitsi omaisten vaatimusten mukaisesti, vaikka myönsikin, että korkeimman oikeuden linjauksen mukaan hetkellinen laiminlyönti liikenteessä ei vielä tee teosta törkeää. Käräjäoikeus tähdensi, että tässä tapauksessa laiminlyönti vaaransi toisen ihmisen hengen.

Hovioikeus toteaa ratkaisussaan, että yksittäinen ja hetkellinenkin liikennesääntöjen rikkominen voi tehdä teosta törkeän, jos siihen liittyy tietoinen riskinotto. Tässä tapauksessa pakettiauton kuljettaja ei hovioikeuden mukaan ollut ottanut tällaista riski.

Käräjäoikeus oli tuominnut miehen 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hovioikeus tuomitsi 80 päiväsakkoon. Se myös vapautti miehen käräjäoikeuden määräämästä ajokiellosta.

Hovioikeuden ratkaisu oli yksimielinen.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X