Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sarjakuristajan syytettä käsitelty hovioikeudessa – syyttäjän mukaan miehen "tavaramerkki" olivat mustat nahkahanskat

Sarjakuristajana tunnettu Penttilä on tuomittu vuosikymmenten varrella useista henki- ja väkivaltarikoksista. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINE

Sarjakuristajana tunnetun 52-vuotiaan miehen syytettä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta käsiteltiin tänään Helsingin hovioikeudessa.

Syyttäjän mukaan Michael Penttilä laati yksityiskohtaisen suunnitelman 17-vuotiaan tytön tappamisesta tai törkeästä pahoinpitelystä kuristamalla. He asuivat samassa taloyhtiössä.

Helsingin käräjäoikeus on aiemmin hylännyt tapauksessa syytteen näytön puutteessa.

Syyttäjän mukaan Penttilä pyrki väkivalloin asuntoon, jossa tyttö asui. Hän yritti syyttäjän mukaan avata ovea tuntemattomalla esineellä noin kymmenen minuutin ajan.

– Penttilällä on ollut mustat nahkakäsineet kädessä pyrkiessään asuntoon, mikä on Penttilän "tavaramerkki" hänen kuristaessaan uhreja, syyttäjä kertoo valituksessaan.

Kaksi kuukautta oviepisodin jälkeen Penttilä pudotti tytön asunnon postiluukusta kirjeen, jossa hän on pyytänyt ottamaan yhteyttä seurustelutarkoituksessa.

Penttilä kiistää käyneensä tytön asunnon oven takana tai pyrkineensä asuntoon. Hänen mukaansa kirje oli osoitettu jollekin muulle.

– Kirjeellä lähestyminen liittyy Penttilän treffipalstalla tapaamaan "henkilöön" ja erehdykseen siitä, että tyttö olisi tämä henkilö, vastauksessa sanotaan.

Näki miehen ovisilmästä

Tyttö kertoi käräjillä, että oli mennyt ovelle ja nähnyt ovisilmästä miehen, jolla oli nahkahanskat. Tytön mukaan hän näki miehen vain hetken aikaa, sillä tämä peitti ovisilmän.

Käräjäoikeus katsoi, että virheellisen tunnistamisen riski on varteenotettava. Oikeuden mukaan näyttöä ei ollut myöskään siitä, että Penttilä olisi tarkkaillut tyttöä.

Syyttäjän valituksen mukaan tyttö on tunnistanut varmuudella olla olleen henkilön Penttiläksi. Syyttäjä vaatii tälle neljän vuoden vankeusrangaistusta.

Penttilä on tuomittu useista henki- ja väkivaltarikoksista. Hän on kuristanut hengiltä äitinsä, 12-vuotiaan tytön ja naistuttavansa. Lisäksi hänellä on tuomiot muun muassa törkeästä raiskauksesta.

Oikeudessa hän on perustellut tekoja esimerkiksi sadomasokistisena seksinä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi