Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kaupunginjohtajat: tie- ja ratayhteyksiä Lahden ja Tampereen välillä parannettava, vaikutusta Pietariin saakka

Lahden ja Tampereen kaupunginjohtaja ja pormestari vaativat liikenneyhteyksien parantamista kaupunkien välillä. Rautatieliikenteessä on kiireellistä toteuttaa Allegro-yhteys Tampereelle. Kuva: Juha Peurala

Lahden ja Tampereen kaupunginjohtaja ja pormestari vaativat liikenneyhteyksien parantamista kaupunkien välillä. Tampereen ja Lahden kautta kulkeva liikennekäytävä yhdistää itäisen Suomen ja Pietarin suureen osaan läntistä Suomea.

Liikennekäytävän vaikutusalueella asuu lähes kaksi miljoonaa ihmistä ja siellä tuotetaan lähes puolet Suomen perusteollisuuden liikevaihdosta.

– Kahden kasvavan talousalueen, Tampereen ja Lahden, välisten liikenneyhteyksien parantaminen on sekä näiden kaupunkiseutujen että koko maan etu, korostaa Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta kaupungin tiedotteessa.

Kiireellisiä ovat valtatie 12:n parantaminen Lahden ja Kouvolan sekä Tampereen ja Lahden välillä. VT12 on Suomen tärkein poikittaisväylä pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Rautatieliikenteessä on kiireellistä toteuttaa Allegro-yhteys Tampereelle. Tällä on merkittävä vaikutus läntisen Suomen Pietari-yhteyksiin.

Myös kotimaan poikittainen henkilöliikenne Riihimäen kolmioraiteen kautta tulee saada käyntiin. Ratayhteydellä on potentiaalia toimia kuljetusväylänä aina Itä-Aasiaan asti, kun Kouvolasta on avattu junayhteydet Kiinaan.

– Liikenteen infrastruktuuriin ei ole panostettu riittävästi. Tampereen ja Lahden väliset tie- ja ratayhteydet eivät nykyisellään vastaa elinkeinoelämän kuljetusten ja henkilöliikenteen tarpeita, sanoo Tampereen pormestari Lauri Lyly.

Tampereen ja Lahden kaupunki pitävät tie- ja ratayhteyksien palvelutason parantamista välttämättömänä lähivuosina. Niiden mielestä yhteydet on huomioitava liikenne- ja viestintäministeriössä valmisteilla olevassa runkoverkkopäätöksessä.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi