Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hyvinvointiyhtymän järjestelmässä jälleen kriittinen häiriö – reseptivirheitä yli 1200:lla potilaalla

Hyvinvointiyhtymän lääkelistoissa voi olla virheitä yli 1200 potilaan kohdalla. Kuva: Mirja Hussain

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän potilastietojärjestelmä Lifecaressa on havaittu uusi kriittinen virhe. Yhtymän mukaan virheellisiä lääkelistoja on tämänhetkisen tiedon mukaan 1251:llä potilaalla. Yhdellä potilaalla voi olla lääkelistassa useampi väärä tieto.

Lääkelistaan on voinut tulostua sama lääke useampaan kertaan tai valmiste on voinut vaihtua kokonaan toiseen lääkkeeseen, kun reseptiä on uusittu. Lääkelistoja käytetään etenkin vuodeosastoilla ja kotihoidossa. Järjestelmätoimittaja Tiedon mukaan nyt havaittu virhe ei vaikuta apteekista haettaviin lääkkeisiin.

– Tilanne on äärimmäisen vakava. Lääkityksen virheet ovat niin kriittinen potilasturvallisuutta vaarantava haitta, että sen korjaamiseksi on löydyttävä Tiedolta pikaisesti ratkaisu, sanoo hyvinvointiyhtymän terveys- ja sairaanhoitopalveluiden toimialajohtaja Juhani Sand yhtymän tiedotteessa.

Lue myös: Uusituissa resepteissä vääriä lääkkeitä, ongelmia ympäri Suomea?
 

Yhtymän mukaan lääketietojen läpikäynti on aloitettu ja henkilökuntaa on ohjeistettu tarkistamaan potilaiden lääkitykset erityisen huolellisesti. Uusimmasta virheestä on tehty vaarailmoitus sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastoon Valviraan.

Viime ja tällä viikolla on uutisoitu toisesta potilastietojärjestelmä Lifecaren ongelmasta, jonka vuoksi virheellisiä lääkemääräyksiä päätyi kahdelle potilaalle. Epäselviä tapauksia oli yhteensä 18.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi