Aiheet
Kotimaa

Mikkelin vankilan johto antoi oikeusasiamiehelle vääriä tietoja ja syyllistyi rikokseen – syytettä ei nostettu, saivat huomautuksen

Mikkelin vankilan johto antoi oikeusasiamiehelle vääriä tietoja ja syyllistyi rikokseen – oikeusasiamies jätti syytteen nostamatta, antoi huomautuksen

Kuva: mikko kivelä

Eduskunnan oikeusasiamies Petri Jääskeläinen on todennut Mikkelin vankilan johtajan ja toisen apulaisjohtajan syyllistyneen rikokseen antaessaan apualaisoikeusasiamiehelle totuudenvastaisia tietoja. Kyse oli vangin tekemän kantelun johdosta annettuun lisäselvitykseen silloiselle apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojalle.

Johtaja ja apulaisjohtaja olivat syyllistyneet väärän todistuksen antamiseen viranomaiselle ja virkavelvollisuuden rikkomiseen. Oikeusasiamies jätti syytteen nostamatta, sillä menettelystä ei ollut syntynyt vahinkoa kantelijalle. Se antoi heille kuitenkin huomautuksen.

Menettely tuli ilmi, kun vankilan henkilökunta otti yhteyttä oikeusasiamiehen kansliaan ja kertoi, että vankilan johdon antamat tiedot eivät pidä paikkansa. Esitutkinnan asiassa hoiti keskusrikospoliisi.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments