Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Uusituissa resepteissä vääriä lääkkeitä, ongelmia ympäri Suomea?

Kuva: Juha Tanhua

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä torstaina havaittu reseptivirhe koskee tämänhetkisen tiedon mukaan 14.12.–23.2. välisenä aikana uusittuja reseptejä. Järjestelmän toimittaneen Tieto oy:n mukaan ongelmia on joissain kymmenissä resepteissä. Kokonaan uusissa resepteissä vikoja ei ole huomattu.

Yhtymästä otetaan yhteyttä asiakkaisiin joihin virhe on voinut vaikuttaa ja henkilöstö käy asiakkaiden lääkelistoja läpi tehostetusti.

Vika oli Tiedon Lifecare-potilastietojärjestelmässä, joka on uusi versio Effica-potilastietojärjestelmästä. Sama järjestelmä on käytössä useissa muissakin terveydenhuollon organisaatioissa Suomessa. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän asiakasjärjestelmien tulosaluejohtaja Petri Pekkalan mukaan ongelmia olisi ollut muuallakin.

Tieto, Valvira, Terveyden ja hyvinvoinninlaitos ja Kela selvittävät koskeeko vika vain Päijät-Hämettä vai ilmeneekö se laajemminkin Suomessa.

Yhtymässä tehtiin viime viikolla järjestelmän korjauspäivitys, jonka jälkeen ongelmia ei ole ilmennyt. Kyseessä oleva virhe ei vaikuta nyt vireille pantaviin reseptien uusintoihin.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Onko kohdallesi osunut reseptiongelmia?
Onko kohdallesi osunut reseptiongelmia?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi