Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Valtiokonttori suosittaa huutokauppaamaan Tullille päätyneet bitcoinit

HS:n mukaan valtaosa bitcoineista siirtyi Tullille huumetutkinnan yhteydessä tehdyssä takavarikossa kesäkuussa 2016. LEHTIKUVA/AFP

Valtiokonttori suosittelee viranomaisille, että virtuaalivaluutta bitcoinit muutetaan euroiksi myymällä ne julkisessa huutokaupassa, kertoo finanssijohtaja Mikko Kangaspunta STT:lle.

Asiasta ensin kertoneen Helsingin Sanomien mukaan Tullin hallussa on tällä hetkellä noin 2 000 bitcoinia, joiden arvo on kauppapaikasta riippuen noin 23 miljoonaa dollaria eli 19 miljoonaa euroa.

HS:n mukaan valtaosa bitcoineista siirtyi Tullille huumetutkinnan yhteydessä tehdyssä takavarikossa kesäkuussa 2016. Yhden bitcoinin arvo oli tällöin noin 600 dollaria, kun nyt arvo on noin 11 000 dollaria, HS kirjoittaa.

Valtiokonttorin mukaan huutokauppa olisi paras tapa realisoida bitcoinit, koska siinä myyjä tietää kenelle myy ja voi varmistua, että raha saadaan ennen kuin virtuaalivaluutat luovutetaan.

– Se on myös avoin ja läpinäkyvä tapa, sillä siihen on helppo osallistua. Voidaan olettaa, että näin saadaan paras mahdollinen markkinahinta.

Kangaspunnan mukaan Valtiokonttorin ohje ei määrää sitä, miten tai milloin huutokauppa pitää järjestää.

– Ei mennä niin tarkalle tasolle. Vaikka tämä on yhteinen ohje, kuitenkin eri viranomaisilla on oma lainsäädäntö, esimerkiksi Tullin huutokaupoista säädetään Tullia koskevassa laissa.

Tulli ei ole HS:n mukaan vielä päättänyt, milloin tai miten se järjestää huutokaupan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi