Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Työttömyys väheni kaikissa kunnissa, mutta Lahden tilanne suurten kaupunkien huonoin

Lahden työttömyysaste on pienentynyt 1,8 prosenttiyksiköllä viime vuoden tammikuusta. Kuva: Armi Salonen

Työllisyystilanne on kohentunut kaikkialla Päijät-Hämeessä. Maakunnan työttömyysaste oli tammikuussa 13,8 prosenttia, kun vuosi sitten lukema oli 15,5. Työttömiä työnhakijoita oli tammikuussa 1 555 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Päijät-Hämeen korkein työttömyysaste on Lahdessa, jossa työtä vailla on 15,4 prosenttia työnhakijoista. Lukema on kymmenen suurimman kaupungin korkein. Seuraavaksi korkeimmat työttömyysasteet ovat Tampereella (14,0), Kouvolassa ja Oulussa (13,7) sekä Jyväskylässä (13,6).

Joensuussa, joka on maamme 12. suurin kaupunki, työttömänä on 15,9 prosenttia työvoimasta. Suurten kaupunkien paras työllisyystilanne on pääkaupunkiseudulla. Espoossa työttömyysaste oli tammikuussa 8,5, Vantaalla 9,8 ja Helsingissä 10,3 prosenttia.

Hollolassa maakunnan alhaisin työttömyys

Koko maassa työttömyysaste oli tammikuussa 10,9 prosenttia, mikä on 2,1 prosenttiyksikköä alempi kuin vuotta aiemmin.

Päijät-Hämeen alhaisin työttömyysaste (9,7) on Hollolassa. Heinolassa työttömyys aleni eniten, kolme prosenttiyksikköä viime vuoden tammikuusta. Heinolan työttömyysaste oli tammikuussa 13,8.

Päijät-Hämeen muissa kunnissa tammikuun työttömyysasteet olivat seuraavat: Padasjoki 12,4, Kärkölä 11,7, Asikkala 11,3, Orimattila 11,1, Hartola 10,9 ja Sysmä 10,6.

Hämeen ely-keskuksen alueella (Päijät-Häme ja Kanta-Häme) oli tammikuun lopussa 20 940 työtöntä työnhakijaa, mikä on 3 080 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Suhteellisesti eniten työttömyys aleni Humppilassa, Forssassa ja Janakkalassa.

Päijät-Hämeessä pitkäaikaistyöttömiä eli vähintään vuoden työttömänä olleita oli tammikuun lopussa 4 797, mikä on 817 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeen te-toimistoon tammikuussa 4 115, mikä on runsaat 800 enemmän kuin edellisvuoden tammikuussa. Päijät-Hämeeseen uusia työpaikkoja (222) syntyi selvästi vähemmän kuin Kanta-Hämeeseen 597). Uusia avoimia työpaikkoja oli eniten palvelu- ja myyntityössä, prosessi- ja kuljetustehtävissä sekä asiantuntijoiden ja rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmissä.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi