Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sporttiravintolan remonttikustannuksista käräjäriita - kinaa muun muassa siitä, oliko saunan ikkuna liian peittävä vai liian paljastava

Kiistaa oli muun muassa ravintola Seipään saunan ikkunasta. Kuva: Sami Kuusivirta

Entisestä kuntosalista Lahden keskustassa remontoitiin pikavauhtia ravintola kesällä 2015. Kiireen takia remonttiin liittyi paljon lisä- ja muutostöitä, joitten kustannuksista tilaaja ja urakoitsija eivät päässeet yhteisymmärrykseen.

Urakoitsija, lahtelainen Karirakenne, nosti Sporttiveljiä vastaan kanteen, jolla se vaati tilaajaa maksamaan lisä- ja muutostöistä 193 000 euroa sekä urakan ulkopuolisista töistä 25 000 euroa. Urakkasopimuksen mukainen veroton tavoitehinta oli 470 000 euroa.

Urakoitsija perusteli vaatimustaan sillä, että urakka-aika oli lyhyt, 2,5 kuukautta, ja lisätöitten suunnitelmia puuttui. Siksi tarjouksen tekeminen oli urakoitsijan mielestä mahdotonta ennen työn tekemistä.

Esimerkiksi saunan suuresta ikkunasta tilaajalla ei ollut suunnitelmaa. Urakoitsija hankki ikkunan, joka tilaajan mukaan oli liikaa tummennettu, niin ettei saunasta voinut seurata ravintolan screenejä. Uusi ikkuna oli puolestaan niin läpinäkyvä, että ravintolasta näki lauteille, minkä vuoksi ikkuna teipattiin osin umpeen.

Vastaaja vaati kanteen hylkäämistä. Sen mielestä urakkasopimuksen osapuolet olivat sopineet, että lisä- ja muutostöistä sovitaan kirjallisesti. Vastaaja vetosi myös siihen, ettei kantaja ollut pyytänyt lisäaikaa lisätöitten takia.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus oli varautunut riita-asian pitkään pääkäsittelyyn. Osapuolet pääsivät kuitenkin sovintoon. Sen mukaan Sporttiveljet maksaa Karirakenteelle verollisena 198 000 euroa.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi