Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Syyte: lahtelaismies junaili tamperelaiselle ostajalle lähes 2,3 kiloa amfetamiinia

Kuvituskuva. Kuva: Poliisi

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa luettiin tiistaina viidelle henkilölle syyte törkeästä huumausainerikoksesta. Päätekijänä syyttäjä pitää viisikymppistä lahtelaismiestä, jonka hallussa oli ollut syytteen mukaan 2 700 grammaa amfetamiinia.

Siitä hän oli myynyt nelikymppiselle tamperelaismiehelle kolmessa erässä noin 2 300 grammaa. Suurin yksittäinen erä oli 1 960 grammaa, jonka ostaja oli noutanut Lahdesta viime lokakuussa.

Myöhemmin lokakuussa lahtelainen myi tamperelaiselle amfetamiinia runsaat 40 grammaa. Syytteen mukaan 1982 syntynyt lahtelaisnainen vei amfetamiinin junalla Tampereelle, jonne myyjä oli "omaa riskiä pienentääkseen" tullut autolla.

Kolmannen, vajaan 300 gramman erän tamperelainen haki Lahdesta marraskuussa toisen, 1980 syntyneen lahtelaisnaisen asunnolta. Syytteen mukaan nainen oli säilyttänyt asunnossaan myyjän lukuun yhteensä hieman yli 600 gramman amfetamiinierää. Loppuosa amfetamiinista takavarikoitiin naisen hallusta, kun hän oli siirtämässä sitä pois asunnosta.

Nainen kiisti luovuttaneensa tamperelaiselle amfetamiinia.

Päätekijänä pidetty lahtelainen kiisti syytteen. Tamperelainen kiisti ison, 1 960 grammaan suuruisen amfetamiinierän hallussapidon. Hän ei kertonut, mistä oli pienemmän erän hankkinut.

Poliisin ja syytäjän käsitys on, että lahtelaisen oli määrä myydä 2 000 grammaa, sillä Tampereelle päästyään ostaja oli laittanut myyjälle tekstiviestin "1,96". Ostajan mukaan viesti ei kuitenkaan liittynyt huumeisiin, vaan taksimatkaan.

Kauppoja valmisteltiin hallissa

1982 syntyneelle naiselle päätekijä oli syytteen mukaan myynyt tai muuten luovuttanut 100 grammaa amfetamiinia. Nainen myönsi teonkuvauksen.

Myös naisen entistä asuinkumppania syytetään törkeästä huumausainerikoksesta, sillä hän oli kyydittänyt naista, joka oli kätkenyt amfetamiinin vaatteisiinsa. Mies kiisti syytteen.

Kun tamperelainen jäi kiinni marraskuussa, hänen onnistui laittaa päätekijälle viesti rannepuhelimestaan. Päätekijä käski 1980 syntynyttä naista viemään "kaiken" pois. Poliisi otti hänet kiinni ulko-ovella.

Syyttäjän mukaan päätekijä oli pyytänyt 1978 syntynyttä miestä tyhjentämään päätekijän hallussa olleen hallin. Mies oli vienyt hallista kotiinsa muun muassa vakuumikoneen ja digitaalivaakoja. Ne takavarikoitiin häneltä. Hänelle syyttäjä vaatii rangaistusta avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Mies myöntää hakeneensa tavarat, mutta ei halua kertoa, kenen pyynnöstä.

Hallin valvontakameratallenteesta käy ilmi sekin, miten päätekijä pyöräilee hallille marraskuisena aamuyönä, hakee sieltä repun, poistuu pyörällä ja palaa 19 minuutin kuluttua. Sen jälkeen hän oli hallissa kaksi tuntia. Syyttäjän mukaan päätekijä oli käynyt huumekätköllä ja palannut hallille pakkaamaan.

Jutun käsittely jatkuu keskiviikkona, jolloin oikeus kuulee todistajia.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi