Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kuntatyönantajat hyväksyi kunta-alan neuvottelutuloksen

KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää tärkeänä, että ratkaisu on yleisen linjan mukainen. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Sekä Kuntatyönantajat KT että Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer hyväksyivät torstaina kunta-alan neuvottelutuloksen. KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt pääsivät sopimukseen torstaina pitkien neuvottelujen päätteeksi. Tehy hyväksyi neuvottelutuloksen jo perjantaina.

Sopimus nostaa palkkoja toukokuun alussa 26 eurolla tai vähintään 1,25 prosenttia. Ensi vuoden alussa tulee paikallinen 1,2 prosentin suuruinen järjestelyerä ja ensi vuoden huhtikuussa vielä prosentin yleiskorotus. Ratkaisuun sisältyy tuloksellisuuteen perustuva paikallinen kertaerä.

KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen sanoi pitävänsä tärkeänä, että kunta-alan sopimusratkaisu on kustannustasoltaan yleisen linjan mukainen. Jalosen mukaan erillinen paikalliseen tuloksellisuuteen perustuva kertaerä edistää tuottavuuden parantamista ja paikallista sopimista.

Uusi kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus on voimassa maaliskuun 2020 loppuun. Sopimuksessa on huomioitu sote- ja maakuntauudistuksen voimaantulo.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko Plus nyt 3 kk vain 9,90 € / kk!

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen