Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahti lähtee valloittamaan Kiinan talviurheilumarkkinoita, kustannukset 40 000 euroa vuodessa

Lahti ja kiinalainen Zhangjiakoun kaupunki allekirjoittivat yhteistyösopimuksen viime talven MM-hiihtojen yhteydessä. Kuva: Mirja Hussain

Lahti lähtee valloittamaan Kiinan talviurheilumarkkinoita yhdessä valtion sekä suomalaisten kaupunkien ja yritysten kanssa. Maanantaina kokoontunut elinvoima- ja työllisyysjaosto päätti hyväksyä Lahden osallistumisen hankkeeseen, jonka tavoitteena on viedä suomalaista talviurheiluosaamista Kiinaan.

Valtion käynnistämässä hankkeessa ovat opetus- ja kulttuuriministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi mukana esimerkiksi Tampereen, Turun ja Rovaniemen kaupungit.

Hankkeen tähtäimenä ovat Pekingin vuoden 2022 talviolympialaiset. Kiinan hallitus haluaa kasvattaa talviurheilun suosiota, mutta maasta puuttuu lähes täysin talviurheilun infrastruktuuri sekä talviurheilukulttuuri.

Suomen Talviurheilu Ltd

Suomessa on runsaasti osaamista muun muassa hiihtoputkien ja jääkiekkoareenoiden rakentamisessa. Suomi on myös yksi maailman johtavista talviurheilun kouluttajista. Suomalaiset eivät kuitenkaan ole onnistuneet saamaan rakennus- ja kehittämisprojekteja aikaisemmista olympialaisista.

Lue myös: Markkinointimatkalta palannut kaupunginjohtaja: Lahti on Kiinassakin tunnettu talviurheilukeskus
 

Kilpailuaseman saavuttamiseksi ministeriöt rahoittavat erityisen Suomen Talviurheilu Ltd -yhtiön perustamista. Yhtiö edustaa, markkinoi ja edistää suomalaisen talviosaamisen myyntiä, tukee yritysten toimintaa ja tekee yhteistyötä kaupunkien kanssa. Valtio on haastanut mukaan Kiinan markkinoista kiinnostuneita kaupunkeja ja yrityksiä.

Esittelytila kolmeen kaupunkiin

Keskeisenä toimintamallina on "show roomin" eli esittelytilan perustaminen Pekingiin, Zhangjiakouhun sekä Harviniin. Lahdella on Zhangjiakoun kanssa viime vuoden MM-hiihtojen yhteydessä allekirjoitettu yhteistyösopimus.

Jaosto päätti osallistua vientihankkeeseen vuosina 2018-2022. Vuosittainen kustannus on 40 000 euroa, mikä jaetaan kaupungin sekä kehitysyhtiö Ladecin ja markkinointiyhtiö Lahti Regionin kesken.

Hanketta arvioidaan vuonna 2020, jolloin hankkeesta on myös mahdollista vetäytyä.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi