Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

L&T:n työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan Lahdessa

Lassila & Tikanojan porukka marssi tänään ulos työpaikaltaan Lahden Kallio-Pietilänkadulta. Mielenilmauksen taustalla ovat Palvelualojen ammattiliiton PAMin ja työnantajapuolta edustavan Kiinteistötyönantajien jumiutuneet työehtosopimusneuvottelut. Kuva: Janne Ranne

Kiinteistöalan palveluyrityksen L&T:n työntekijät marssivat perjantaina ulos työpaikaltaan Lahden Kallio-Pietilänkadulta. Kello 12 alkavan ulosmarssin taustalla ovat Palvelualojen ammattiliiton PAMin ja työnantajapuolta edustavan Kiinteistötyönantajien jumiutuneet työehtosopimusneuvottelut.

- Porukka on kypsä työnantajaliiton esittämiin työehtosopimuksen heikennyksiin koskien ilta- ja viikonloppulisien poistoa. Ulosmarssiin osallistuu kiinteistönhuolto ja osa siivouspuolen porukasta. Ulosmarssissa on mukana noin 50 työntekijää, kertoo L&T:n työntekijöiden yhteyshenkilö Matti Leppänen.

Kiinteistöalan työehtosopimukset päättyivät tammikuun lopussa. PAM julisti helmikuun alussa ylityökiellon, joka on voimassa toiseksi.

- Työnantajaliitolla ja PAMilla ei ole neuvotteluyhteyttä. Ulosmarssimme ei kohdistu millään lailla työnantajaa vaan työnantajaliittoa kohtaan. Töihin palaamme maanantaiaamuna työvuorolistan mukaisesti, Leppänen toteaa.

Kiinteistöpalvelualan työntekijöitä koskevan työehtosopimuksen piiriin kuuluu noin 70 000 henkilöä. Kiinteistötyönantajat tiedotti keskiviikkona neuvottelevansa yleisen linjan mukaisesta kokonaisratkaisusta.

- Toivomme, että PAM palaa neuvottelupöytään mahdollisimman pian. Viime kädessä valtakunnansovittelija voi auttaa löytämään tilanteeseen ratkaisun, Kiinteistötyönantajien toimitusjohtaja Pia Gramén totesi tiedotteessa.

L&T:n mukaan ylityökielto hankaloittaa esimerkiksi lumitöiden tekemistä. Ylityökielto vaikuttaa myös liputuksiin ja muihin iltaisin, öisin sekä viikonloppuisin tehtäviin töihin.

Marraskuussa 2015 L&T:n työntekijät vastustivat mielenilmauksessa keskijohdon irtisanomisia. Perjantain ulosmarssi alkaa kello 12. Kuva: Sami Kuusivirta
Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi